Основателят и председател на виетнамската Vingroup Corporation, в това число

...
Основателят и председател на виетнамската Vingroup Corporation, в това число
Коментари Харесай

Vingroup със собствена компания за зареждане на електромобили

Основателят и ръководител на виетнамската Vingroup Corporation, включително и на производителя на електрически автомобили VingFast- Фам Нхат Вуонг, анонсира основаването на компанията V-Green Global Charging Station Development Company (V-Green), главните цели на която ще бъдат навлизането на компанията в бизнеса със зареждане на електрически автомобили и ускоряването на Виетнам до страната с най-наситена инфраструктура за зареждане на напълно електрически коли.

С V-Green, Вуонг, който е главен акционер с 90% дял в компанията, си слага цел да я трансформира в интернационална компания, която да разшири мрежата си отвън рамките на Виетнам. Финансирането ще бъде без значение от това на автомобилната марка, което ще и помогне в допълнение да продължи пазарното си разширение.

Според анонса на Vingroup Corporation, V-Green ще поеме ръководството на актулната зарядна инфраструктура на VingFast във Виетнам, като ще влага в допълнение към 404 млн щатски $ през идващите две години за построяването на нови зарядни станции в обновяването и увеличението на тяхната численост.

От виетнамската компания удостоверяват също по този начин и желанието си VingFast да доближи пазарно покритие от най-малко 50 страни в международен мащаб през 2024 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР