Осмокласници от силистренско училище раздаваха на деца и родители листовки

...
Осмокласници от силистренско училище раздаваха на деца и родители листовки
Коментари Харесай

Информационна кампания в Силистра за Деня за безопасност на пътя

Осмокласници от силистренско учебно заведение раздаваха на деца и родители листовки със препоръки за вярно държание на пътя. Инициативата е в границите на акцията Дни на сигурността на Европейска мрежа на службите на пътна полиция – ROADPOL.

Статистиката сочи, че от началото на годината в Силистренско са били регистрирани 13 пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на 15 деца. Няма починали, 5 деца са леко ранени.

Затова и доброволци от VIII а клас при СУ „ Никола Вапцаров “ с класен началник Грета Йорданова се включиха в акцията с направа и разпространяване на информационно-образователни материали:

" Лесно е да спасиш живот, просто спазвай разпоредбите " ;

" Шофьорите да се оглеждат добре в зоната на учебното заведение и също по този начин да стопират на пешеходните пътеки, да пазят децата по улиците " ;

" Хората постоянно би трябвало да са деликатни - и водачи, и пешеходци ".

От полицията оповестяват, че е засилен полицейският надзор в регионите на учебните заведения, изключително в края и началото на образователния ден.

Направени са и инспекции в постройките на образователните заведения и оглед на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветяване и защитните огради в регионите към тях.

По график и през тази образователна година ще продължи изнасянето на беседи по пътна сигурност от полицейски чиновници.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР