Осигуровките на енергетиците и миньорите от топлофикациите и мините от

...
Осигуровките на енергетиците и миньорите от топлофикациите и мините от
Коментари Харесай

115 млн. лв годишно по малко осигуровки при закриването на базови централи и мини в Югозападния въглищен регион

Осигуровките на енергетиците и миньорите от топлофикациите и мините от областите Перник и Кюстендил, които внасят техните работодатели обезпечават на държавния бюджет към 115 млн. лева годишно. Изчисленията са направени на база на справката от Националния статистически институт въз основа на броят заети в енергийните предприятия в района и междинната брутна заплата.

" Топлофикация Перник " като един от най-големите предприятия за област Перник обезпечава 600 работни места. В Топлоелектрическа централа " Бобов дол " работят 900 индивида. Останалите заети са в мините и всички транспортни и логистични компании, както и тези, извършващи монтажните действия. Общо събрано над 6100 души за директно засегнатите заети. Не директно заетите в превоза, ремонт и поддържка, доставка на аварийни част и други надвишават 5 000 индивида.

Енергетик с нето заплата под 1900 лв. има над 500 лева удръжки за обществено, здравно обезпечаване и др, а неговият шеф към 900 лева според категорията на труд.

" Не за такава обществена правдивост се обещаваше годините наред. Вземат ни вероятността, заплашват пенсиите с голяма дупка в бюджета, младите ясно ще се оправят сами. Срещу всеки закрити 1000 работни места измислените им планове ще открият най - доста 50. При това застрашавайки националната сигурност. ", разясняват енергетиците.

Преди време кметът на Дупница Методи Чимев акцентира, че централата заработва 20 % от брутния вътрешен артикул на региона и дава работа на над 1000 индивида от община Дупница. Детелина Борисова, зам.-кмет на Бобов дол също беше безапелационна, че " Без ТЕЦ- а общината умира! "

Останалите средства, влизащи в държавния бюджет от третия огромен въглищен района Стара Загора, надвишават 300 млн. лева

И в трите района са безапелационни, че би трябвало да бъдат планувани средства и за спомагателни образования, които да разрешат на работещите да се преквалифицират, още повече, че последвалите промени ще се отразят и върху други браншове на стопанската система. Трите териториални проекти за обективен преход не дават вероятност нито за работещите, нито за стопанската система на България, а за правдивост не може и дума и да става.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР