Осигурилият третата си световна титла Макс Верстапен спечели и Гран

...
Осигурилият третата си световна титла Макс Верстапен спечели и Гран
Коментари Харесай

Макс Верстапен спечели и Гран при на Лас Вегас във Формула 1

Осигурилият третата си международна купа Макс Верстапен завоюва и Гран при на Лас Вегас във Формула 1. Това бе 18-и триумф на нидерландския водач на Ред Бул за сезона. Той потегли от втора позиция, само че още на първия завой на пистата затвори Шарл Льоклер, при което принуди водача на Ферари да напусне пистата, с цел да избегне удар. По-късно нидерландецът бе осъден за действието си с 5 секунди, което обаче не направи изключително усещане на първенеца. Това бе 53-а победа в кариерата на Верстапен, с което той се изравни със Себастиан Фетел и към този момент е на трето място във безконечната класация, предава БНР. 
 
В крайното класиране Льоклер остана на 2.070 секунди зад Фертапен и изпревари единствено с 29 стотни втория водач на Ред Бул Серхио Перес. Четвърти приключи французинът Естебан Окон с Алпин, а не пета позиция приключи канадецът Ланс Строл с Астън Мартин. В зоната на точките са още двамата водачи на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, испанецът Фернандо Алонсо с Астън Мартин и австралиецът Оскар Пиастри с Макларън.

Малко след старта британецът Ландо Норис с Макларън се заби в стената и отпадна от надпреварата, като незабавно съобщи по радиостанцията, че е добре и излезе незасегнат от болида. Той въпреки всичко бе откаран в медицински център, с цел да се ревизира положението му. На пистата бе пусната кола за сигурност. При подновяването на надпреварата имаше контакт и сред болидите на Фернандо Алонсо и Валтери Ботас.

В първата част на надпреварата имаше разменено водачество, като на първата позиция се редуваха Верстапен и Льоклер. В един миг нидерландецът влезе в бокса, само че смени единствено гумите си, а не и повреденото предно крило, с цел да не губи време.

В 36-ата обиколка Льоклер си върна лидерската позиция, откакто изпревари Серхио Перес, който три обиколки по-рано бе излязъл преди всичко. Това бе чудесно каране за мексиканеца, който не бе в Топ 10 на старта на надпреварата.

В края на надпреварата Макс Верстапен се откъсна самичък напред и продължи от самото начало да усилва задатъка си, правейки най-бързи обиколки на пистата. В 43-ата обиколка Шарл Льоклер направи неточност и бе изпреварен от Чеко Перес.

Буквално в последния миг Льоклер нападна, изпревари Перес и не разреши на мексиканеца да контраатакува, което му обезпечи второ място в крайното класиране.

Популярният реализатор Джъстин Бийбър развя флага за край на болидите, а след края на надпреварата Верстапен запя огромния шлагер на Елвис Пресли " Вива Лас Вегас ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР