Осигурилият си вече оставане в Серия А Сампдория разби Фиорентина

...
Осигурилият си вече оставане в Серия А Сампдория разби Фиорентина
Коментари Харесай

Сампдория разби Фиорентина и постави под въпросителна европейските им амбиции

Осигурилият си към този момент оставане в Серия А Сампдория разруши Фиорентина с 4:1 в мач от предпоследния 37-и кръг на италианското състезание. Попаденията за футболистите на Марко Джампаоло бяха дело на Алекс Ферари (16`), Фабио Куалярела (30`), Мортен Торсби (71`) и Абделхамид Сабири (84`), а за тимът от Флоренция прецизен бе Николас Гонсалес (89`).

Домакините започнаха доста добре дуела и в първите десетина пропуснаха няколко отлични шанса за попадение. Това предимство бе материализирано от играчите на Марко Джампаоло в 16-ата минута, когато Алекс Ферари засече едно центриране от фал и откри резултата за 1:0. " Мореплавателите " удвоиха своята преднина преди да е изминал половин час от дуела, когато 39-годишният Фабио Куалярела бе изведен чудесно в наказателното поле и с доста грациозен удар преодоля Пиетро Терачано за повторно.

Втората част стартира с по-активна игра от страна на гостите, които се опитваха да се върнат в мача. Те обаче бяха шокирани от трето попадение в тяхната врата в 71-ата минута, когато отлична контраофанзива докара до пас на Кандрева в наказателното поле, а там Мортен Торсби прати топката в мрежата за 3:0. Нещата взеха пагубно развиване в 83-ата минута, когато Абделхамид Сабири в 83-ата минута с компактен удар от границата на наказателното поле направи 4:0.

Футболистите на Фиорентина въпреки всичко се добраха до почетно попадение в 89-ата минута, когато Николас Гонсалес се разписа от дузпа за 4:1. Дълбоко в добавеното време пък състезател на домакините бе изпъден.

Въпреки загубата Фиорентина продължава да се надява, че ще се добере до място в европейските шампионати през идната акция, а сега заема 7-ото място с 59 точки. В последният кръг те ще би трябвало да се изправят против огромния си противник Ювентус. От своя страна Сампдория е на 15-ото място с 36 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР