Осигурените лица вече могат да изберат или да променят фонда

...
Осигурените лица вече могат да изберат или да променят фонда
Коментари Харесай

Избор и смяна на пенсионен фонд в България вече може да се правят дигитално и от телефона

Осигурените лица към този момент могат да изберат или да трансформират фонда си за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване през своето смарт устройство. Това е допустимо, откакто „ най-динамично разрастващото се пенсионно сдружение за 2018 година “ - „ ПОД -Бъдеще “ АД, в което се обезпечават повече от 226 хиляди души (по данни на КФН към 31.03.2019 г.), стана първата пенсионна компания в България, интегрирала сполучливо мобилното приложение за е-идентификация и е-подпис – Evrotrust. Тази интеграция е част от обновеното мобилно приложение „ ПОД-Бъдеще “. Дружеството се е погрижило и за своите осигурителни медиатори, за които е основана уеб платформа, през която обезпечените лица могат да бъдат обслужвани онлайн.

Обновеното мобилно приложение на „ ПОД-Бъдеще “ може да бъде свалено от Гугъл Play или App Store на всяко смарт устройство с операционна система iOS и Android. От него могат да се възползват всички български жители, които се обезпечават. Приложението Evrotrust може да бъде изтеглено гратис от физически лица с устройства, работещи с iOS и Android.

Evrotrust е с високо равнище на сигурност и отбрана, което минимизира вероятните опасности за сигурността на персоналните данни. Приложението разрешава на обезпеченото лице да избере ръководен от „ ПОД-Бъдеще “ фонд за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване непосредствено от смарт устройството си или благодарение на застрахователен медиатор посредством основаната уеб платформа. С новата технология не е належащо посещаване в офис на пенсионната компания и полагане на ръчен автограф при избора на фонд.

Evrotrust разрешава идентификация и сключване от разстояние на всички документи в процедурите. Електронният автограф на Evrotrust е изцяло легален и равносилен на собственоръчно подложен автограф на хартия. Приложението дава отговор на стандартите за осведомителна сигурност. Evrotrust употребява автоматизирано различаване посредством технология за 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и посредством документа за идентичност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР