Осигурени са безплатни влакове, но местата не стигат. Място за

...
Осигурени са безплатни влакове, но местата не стигат. Място за
Коментари Харесай

Хиляди бежанци задръстиха гарата в Лвов на път за Полша /видео/

Осигурени са безвъзмездни влакове, само че местата не стигат. Място за багаж няма и непотребния се изхвърля непосредствено на перона. До вагоните се позволяват единствено дами и деца, мъжете сред 18 и 60 година подлежат на ресурс и не могат да напущат страната.

Бежанска вълна продължава да се усилва. Полските управляващи, които в събота сутринта цитираха кръглата цифра от 100 000 души, пристигнали от началото на спора през Граничен контролно-пропусквателен пункт Медука, я покачиха на 115 000 души няколко часа по-късно. По прогнози, допустимо е броят на бежанците от Украйна да доближи 1 млн души.

Украинците са посрещнати в Пшемисл със сълзи, само че и радостни крясъци от техните родственици, пристигнали да ги вземат с коли от Полша, само че и от няколко западни страни - Германия, Дания или Италия - на огромен паркинг покрай гарата, оповестява Агенция Франс Прес. " Не желаеме да бягаме от една страна в друга и да молим за поддръжка, само че този път в действителност се нуждаем от нея ", споделя 34-годишната Анна от Киев

Българското държавно управление откри осведомителния портал https://gov.bg/bg/ukraine в помощ на хората, напускащи Украйна. На него е поместена цялостна информация за условията на граничния надзор при влизането в България, посочени са инструкции за нужните документи за идентичност и така нататък Платформата има опция и за подаване на сигнали за помощ и евакуация на жители. Порталът обработва информация за доброволци и донори.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР