Още в първите по-хладни есенни дни се появяват и първите

...
Още в първите по-хладни есенни дни се появяват и първите
Коментари Харесай

Рецептата на д-р Щонова, която държи грипа надалеч: Три лъжици от сместа дневно изграждат железен имунитет

Още в първите по-хладни есенни дни се появяват и първите простуди, съпроводени от кихане, кашлица, болки в гърлото или течащ нос. Обикновено настинките през това време на годината са резултат от инфекции на горните дихателни пътища, които са породени от вируси и бактерии и са заразни. Често срещани са и острите респираторни болести. Затова и през студеното есенно време, когато множеството хора стоят в затворените пространства вкъщи или на работа, броят на болните внезапно се усилва.
За да се предпазим от настинките и грипните вируси, доктор Неделя Щонова, позната ни от телевизионния ефир, поучава да стартираме осъществяването на обикновена рецепта, която тя е кръстила „ златно знамение “.

„ 100 г прясно алое се почиства от бодлите и се смила. Смесва се с 200 г мед, 1 с.л. куркума, 1 щипка черен пипер, сок от 1 лимон, 30 г корени от джинджифил и настърган лук или чесън. Разбърква се добре и се слага в ледник. Приема се по три лъжици дневно преди хранене “, изяснява доктор Щонова, която е невролог и докторант в Александровска болница. Тя добавя, че е добре да одобряваме от „ златното знамение “ през целия грипен сезон, с цел да държим имунитета си в добра форма, а вирусите – надалеч от себе си.
„ Грипът се разграничава от настинката по това, че обгръща цялото тяло, и то доста бързо, за броени часове. Цветът на урината към този момент не е сламеножълт, а потъмнява и се приближава до цвета на бирата.

Трябва да се работи бързо с лекуването, като е добре да знаем, че медикаментите, свалящи температурата, не лекуват грип “, коментира още специалистката. По нейни думи болният и всички към него би трябвало да носят маски, които се сменят на два часа. Тя поучава още да се пият доста течности, а пространствата да се проветряват. „ Добре е да се одобряват витамин С и D, както и естествени пробиотици като кисело зеле. Джинджифилът, канелата и пчелните артикули ускоряват имунната система, тъй че също са добре пристигнали “, споделя доктор Щонова.
Добре е да се знае, че антибиотиците не са средство за сваляне на температурата, защото този тип лекарства не работят при вируси, а единствено при бактериални инфекции.

При вирусен източник на болестта антибиотиците могат да провокират алергични реакции. Изключение вършат вирусните болести като синузит, пневмония или отит, които рядко минават без антибиотик, безапелационна е лекарката. Д-р Щонова прибавя и че пиенето на топли питиета като чай също е потребен метод за предварителна защита против настинки и усилване на имунната система, защото огромна част от билките имат лечебни свойства. С доста витамин С е зеленият чай, а в белия има антиоксиданти.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР