Още в началото на идната година проектът вероятно ще бъде

...
Още в началото на идната година проектът вероятно ще бъде
Коментари Харесай

Втори вход/изход ще има бургаския кв. Сарафово

Още при започване на идната година планът евентуално ще бъде подготвен

Изграждат втори вход/изход на бургаския кв. Сарафово, стана ясно след днешната постоянна сесия на Общинския съвет в Бургас. По предложение на кмета Димитър Николов по-рано обинските съветници утвърдиха концепцията земеделска земя в северната част на квартала да бъде употребена за задачата. Днес бе утвърдено нейният статут да бъде изменен в бъдеще и по този начин процедурите по основаването на различен вход на квартала могат да започват.

Новото трасе ще свързва основния път Бургас-Поморие с кв. Сарафово в най-северната му част. Реално правата ще стартира от региона на обръщалото на рейсовете в края на ул. „ Ангел Димитров ”. „ Това ще разреши на живущите в тази част на квартала да стигат по-лесно до домовете си без да минават през централната част на ул. „ Ангел Димитров ” и без да стигат до кръговото кръстовище при Летище Бургас ”, сподели кметът Димитър Николов.

Не е загадка, че основният път сред Бургас и Поморие през дейния летен сезон е доста претрупан. Сериозни тапи се получават точно в региона на аеропорта поради интензивния трафик, а жителите на кв. Сарафово имат единствено един вид за влизане в обитаемото място - през задръстването. Сега вторият вход/изход ще облекчи този сериозен проблем.

Неясно остава, най-малко на този стадий, по какъв тъкмо метод ще бъде построена инфраструктурата. Много е евентуално да се наложи строителството на детелина, най-малко в едната посока - при влизане в кв. Сарафово от Поморие, защото няма различен метод разграниченото от ограда шосе да бъде прекосено иначе. Така или другояче обаче занапред следва да се създаде план и да бъде определена компания, която да извърши заданието. В идните месеци, евентуално още в първото тримесечие на идната година, това може да бъде свършено и действителните процедури по строителството да стартират.

Вижте повече във видеото:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР