Още в края на тази година започва разпространението на ваксината

...
Още в края на тази година започва разпространението на ваксината
Коментари Харесай

Ваксина срещу Covid-19 ще бъде разпространена в ЕС в края на годината

Още в края на тази година стартира разпространяването на имунизацията против Covid-19 в европейските страни, заяви гръцкият министър на опазване на здравето Василис Кикилиас, който добави, че Гърция ще получи 3 милиона ваксини.

Гърция получава в края на годината първата ваксина против ковид, съобщи министърът на опазването на здравето Василис Кикилиас пред медиите:

„ Ако всичко се развива добре, в края на декември Гърция ще получи първата партида от имунизацията, която е резултат от съглашение на Европейската комисия с университета в Кеймбридж. Първата партида ще е от 700 000 и след това в границите на няколко месеца Гърция ще получи общо 3 милиона ваксини “.

Министър Кикилиас разясни, че преимущество при имунизация ще имат жителите, които спадат към рисковите групи.

Лекарите в Гърция предлагат да се стартира имунизиране против сезонния грип още от идващия месец, като Атина е закупила задоволително ваксини от този вид.

Министърът на опазването на здравето още веднъж прикани младежите, да съблюдават ограниченията и да защитят рисковите групи от заразяване.

Властите оповестяват, че всекидневно се вземат проби на пристанище Пирея от идващите от островите туристи. От тестваните стотици хора през първия ден няма нито един позитивен резултат, регистрираха здравните управляващи.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР