Още в епохата на късния палеолит, някъде преди 12-15 хиляди

...
Още в епохата на късния палеолит, някъде преди 12-15 хиляди
Коментари Харесай

Най-смелите породи кучета

Още в епохата на късния палеолит, някъде преди 12-15 хиляди години античният човек осъзнал, че се нуждае от правилен сателит и надзирател на жилището си, който да го следва по време на лов и самоотвержено да го пази. От животинското царство най-подходящ се оказал вълкът. Този самоуверен и мощен звяр се бори до последния си мирис и без боязън гледа в очите на врага си. Затова хората опитомили вълка. Така в човешкия живот се появил най-хубавият му другар - кучето.

Смелостта на вълка се основава на мощна нервна система, развита защитна реакция и здравомислещ и проникващ разум. Тези качества са присъщи на доста човеци от племето на четириногите другари на индивида. Днес те съставляват групата на най-дръзките и смели породи кучета.

Наистина смелостта е качество, присъщо единствено на избрани човеци измежду кучетата, както го виждаме и у индивида, само че въпреки всичко породата оказва своето въздействие. Доказателството за това изказване е прегледът на обособени кучешки породи, поради характерността храброст.

Булмастиф

Дори появяването на куче от породата булмастиф основава безпокойствие, само че и почитание. Животното от тази порода е правоприемник на античните породи молоси, мощни и мощни животни, помощници и бранители на индивида.

Това куче има солидно, съразмерно развито тяло, огромна глава със стоманена челюст и от цялото му създание лъха суровост. Външния му тип вдъхва мощ и прави мощно усещане. Това е било търсеното влияние от английските кинолози, когато през ХІХ век са основали тази смела порода.

Във вените на тези мощни животни тече кръвта на булдога и мастифа, те са основани с концепцията да оказват помощ на рейнджърите в битката с бракониерите.

Изключителният темперамент на булмастифа съчетава храброст с нараснало внимание. Кучето е същински колос измежду себеподобните, който има забележителен разсъдък. На него може да се разчита, че ще вземе вярното решение в напрегната обстановка. Стоейки на високо равнище, няма да се забърка в кучешка кавга. Когато обаче стане въпрос за отбрана на притежателя или неговото семейство тези мощни кучета не знаят какво е боязън и се трансформират в храбри бранители, пренебрегвайки личната си сигурност.

Ротвайлер

 Ротвайлер

Още в античен Рим хората са били възхитени от мощни кучета, които са обезсмъртили в мозаечни картини. Тези кучета са взели участие в гладиаторски борби и са придружавали легионите в тежките им походи. Тези кучета са ротвайлерите.

Тези мощно волеви и заплашително изглеждащи животни, предшественици на актуалния ротвайлер, произлизат от Ротвайл, незначителен немски исторически през днешния ден град, откъдето са пренесени по други места.

Мускулестото тяло и огромната физическа мощ на ротвайлера е била употребена на първо време за транспорт на тежки товари и отбрана на имуществото на притежателя.

Стопаните на ротвайлери означават енергичността, увереността, всеотдайността на тези смели четириноги, които добре се съчетават със стабилната им нервна система. Те имат бърз разум, отличават се с неизменност, естествени качества на бойци, успеваемост и безспорна храброст. Те уверено нападат врага, в никакъв случай не се отхвърлят и не отстъпват.

Фокстериер

Тази порода се отличава с ненадейно огромна мощ, устойчивост, еластичност и умелост. Появата на това доста самоуверено куче в разцвета на Римската империя на Британските острови идва тъкмо в точния момент. Първо животните с малък растеж от едвам 40 сантиметра са планувани за лов на плъхове, само че от ХVІІ век нататък те се трансформират в незаместим ловджия на лисици и язовци.

Породата е доста компактна, притежаваща качества като нападателно отношение към ловния обект, непримиримост и безразсъдна храброст. Тези кучета не се боят да влязат в дупката на лисицата, да я удушат и измъкнат на открито.

Фокстериерите са основани като работни животни и по тази причина мястото им е измежду дейни хора, които да им обезпечат благоприятни условия да проявят своя превъзходен темперамент. Изключително смели кучета са.

Кавказка овчарка

 Кавказка овчарка

Тибетските планински кучета, известни от V век са предците, от които произлиза днешната порода рошави кавказки овчарки. През дългите епохи на взаимно общуване хората подбирали най-умните измежду домашните животни, способни да взимат независимо решения в сложни обстановки и самоуверено да пазят поверените им стада от вълчите глутници. И през днешния ден тези едри и мощни животни са безукорен пазач и бранител на фамилията, отнасящ се с съмнение към непознати и стремително реагиращ при опасност.

Представата у някои хора, че това зли същества изцяло се опровергава от експертите. При вярно образование тези колоси са уравновесени като темперамент, безгранично смели и подготвени да защитят стопанина с риск за личния си живот.

Кане корсо

Молосите са предшественици на породата кане корсо. Тези кучета се отличават с мощно тяло, необятни и мощни челюсти, голяма устойчивост и мощ. Породата е взела участие в преследването на лъвове и мечки, взели участие са в гладиаторски борби с хищни животни, нападали са враговете при военни конфликти.

Днес кучетата от тази порода са съвършен пазач, който не познава възприятието на боязън. Притежават невероятна бдителност, безрезервност и мощен териториален инстинкт. Не се двоумят да пазят стопанина и неговия парцел. Важно е обаче да бъдат обучавани от рационални стопани, тъй като могат да станат неконтролируемо рискови.

Западносибирска лайка

Породата на кучетата лайка е отгледана през 20-те години на ХХ век в западните елементи на Сибир. Те са вариация на ловните хъски. Някои експерти считат, че предците на тази порода са изцяло примитивни животни, най-старата порода в света. Те имат здрав тил, главата им е с форма на чеп, мускулести крайници, които приказват за директната им връзка с вълка.

От дивия си предходник са получили в завещание голямата си храброст, която им оказва помощ в работата. Тези кучета са в действителност безстрашни ловци, които не помнят за себе си, когато би трябвало да се преборят с който и да е съперник.

 Западносибирска лайка

Немска овчарка

Породата, която светът дължи на немския експерт Макс декор Стефаниц, се счита за най-смелото куче. Това е универсално животно и не инцидентно е най-известното куче в международен мащаб.

Еднакво положителни са в защитата и издирването и са първокласният телохранител за всеки. Не са малко легендите за изключителния подвиг на немските овчарки и те са правилни. Това куче е същински шедьовър на немските кинолози и заслужава доста суперлативи, в това число за храброст.

Доберман

Животните от тази порода могат да бъдат избрани най-кратко като бързи, смели и мощни. Те са идеални пазачи на дома. Заради безразсъдната им храброст е нужна подготовка, с цел да бъдат разхождани свободно на открито.

Желанието на индивида да има до себе си освен другар и домакински любим, който да го забавлява, само че и приближен асистент, охраняващ дома му в негово неявяване, изцяло се оправдава от наличието на кучето в живота на индивида. Смели и предани, кучетата от епохи извършват функционалността на надзирател и бранител. Някои от тях са образец за смели и самоотвержени спътници и другари на хората. И въпреки да е нужна спогодба, че всяко животно е характерност и качествата му зависят от това, както и от образованието и възпитанието му, въпреки всичко кучето като цяло е самоуверено животно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР