Още с появата си на модния подиум, едва 18-годишна, Натали

...
Още с появата си на модния подиум, едва 18-годишна, Натали
Коментари Харесай

Как един успешен модел смени пола си

Още с появяването си на стилния подиум, едвам 18-годишна, Натали Уестлинг се открои с къдравата си огненочервена коса и непокорните очи на скритата бунтарка. Бързо притегля вниманието на топ марки като Marc Jacobs, Louis Vuitton, Versace, Prada, Dior и Chanel, само че до момента в който девойките към нея кокетничат по лолитски, тя избира да изтрие целия грим от лицето си и да се качи на скейтборда си. Попада в стилната промишленост, сбъдвайки фантазиите на своята майка, а не своите, само че това е и методът да избяга от дребното градче Скотсдейл в Аризона, където постоянно се е чувствала като новобранец.

Независимо от триумфите си, от суетата към себе си и вниманието, младото момиче не стопира да върви на терапия и да приема медикаменти поради непрекъснатото си положение на меланхолия, яд и тревога, до момента в който не осъзнава какъв в действителност е казусът. Така предходната пролет се мести от Ню Йорк в Лос Анджелис, с цел да стартира най-голямата и значима смяна в живота си.
    View this post on Instagram           
A post shared by Nathan Westling (@nathanwestling) on Sep 10, 2015 at 11:12pm PDT

Преди броени дни пред CNN Натали Уестлинг разгласи новото си име - Нейтън, и призна, че е сменила пола си. Дългите къдрици към този момент ги няма, само че сигурно нещото, с което към момента не се разделя, е скейтбордът. Тя към този момент е Той.

„ Бях стигнал до миг от живота си, в който бях изтощен от съществуването си. Винаги съм си задавал въпроса по какъв начин другите хора просто си живеят живота, будят се заран и се усещат добре “, споделя Нейтън.

„ В началото не беше единствено слънце и дъги. Първите два месеца от смяната бяха тежки, до момента в който не започнах да виждам по какъв начин физиката ми най-сетне подхожда на психическото ми положение. Тогава усетих, че най-сетне пребивавам и съм благополучен. Дори не мога да си показва да се върна обратно, тъй като тогава всичко беше просто една мрачевина. “
    View this post on Instagram           
A post shared by CNN Style (@cnnstyle) on Mar 19, 2019 at 11:05am PDT

Вече шест месеца Нейтън приема тестостерон и не се тормози да споделя проектите си да реконструирагърдите си, да се върне още веднъж в Ню Йорк и да стане още веднъж част от стилната промишленост, само че този път като транссексуален, сходно на други сполучливи модели като Леа Ти и Андреа Пежич, при които смяната е от мъжки в женски пол.

„ Спомням си доста ясно по какъв начин в учебно заведение не се усещах като останалите девойки, не усещах мястото си измежду тях, нещата, които си приказват, метода, по който се движат “, връща се обратно Нейтън. Тогава си мислел, че е единствено интервал от възрастта, само че с годините чувството се задълбочило. Именно модата и работата като модел, както и всички превъплъщения, му оказват помощ да осъзнае кой в действителност желае да бъде. Сега той ще бъде от дребното модели мъже, които преди са били дами, което сигурно ще му помогне да притегли вниманието на доста марки, считат и неговите сътрудници. Но каквото и да се случи, Нейтън има вяра, че цялата смяна е за положително и се радва на поддръжката на своите родители и другари.

„ Сякаш през целия си живот съм носил маска. Сега, когато я махнах, към този момент не се усещам в непозната кожа, не се пробвам да бъда нещо, което не съм. “
Sensual Menswear или границите на мъжествеността в модата

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР