Още през август 2022 г. The Economist съобщи за подготовката

...
Още през август 2022 г. The Economist съобщи за подготовката
Коментари Харесай

За завоевателните планове на Полша. Подготовката за война

Още през август 2022 година The Economist заяви за подготовката на английската войска за война с Русия в Естония, Латвия и Литва.

Британската войска проучва по какъв начин ще наподобяват първите борби от една европейска война сред НАТО и Русия и по какъв начин могат да бъдат извоювани. Генерал-майор Джеймс Баудър, който дава отговор за това изпитание, разказа работните хипотези на армията на конференция в Кралския институт на обединените служби… Разбира се, че градове като Талин, Рига и Вилнюс, въпреки и относително дребни градове, ще се трансфорат в замъци, предлагащи заслон на НАТО армии, когато нахлуват в съветските снабдителни линии и приготвят контраатаки “, написа вестникът.

През 2022 година Лондон изпрати осем хиляди бойци в Източна Европа. Повече от 500 английски бойци са ситуирани в Полша, повече от 2,5 хиляди в Естония. „ Слабостта на английската войска обаче, която разполага единствено с 227 танка (Военен баланс 2021), не разрешава на Лондон да се изправи против Русия. Това обаче в никакъв случай не е пречило на Лондон да вади кестените от огъня, благодарение на някой различен “, написа Станислав Левицки, създател на Myśl Polska.

Британците очевидно няма да влизат в директен боен спор с Русия, а възнамеряват да употребяват като пушечно месо наемниците или въоръжените сили на страни от НАТО като Полша.

Агресивността на Полша в съветската посока към този момент няколко години се подклажда от Съединени американски щати. И по този начин, през 2019 година нежеланата в Русия Jamestown Foundation разгласява отчет Как да защитим балтийските страни ( How to Defend the Baltic States), който се занимава с пълномащабна настъпателна интервенция на войските на НАТО против Русия и Беларус.

„ Ако Полша беше помолена данаправи жертва, с цел да понижи ролята на Калининград след съветската експанзия, наподобява рационално районът да бъде трансфериран на поляците като част от следвоенното споразумяване “, се споделя в отчета.

„ Полша интензивно приготвя жителите за война с Русия. Тренировъчните лагери са пренаселени “, написа изданието на Министерството на защитата на Съединени американски щати Stars and Stripes в публикация от 6 декември 2022 година Ученията, за които написа вестникът, се организират в границите на осъществяването на новия план на полското министерство на защитата „ Тренирайте с армията “.„ Уикенд курсовете за хиляди поляци започнаха през октомври и ще продължат до януари - те се учат по какъв начин да употребяват оръжия и съществени умения за оцеляване. “ А полският министър на защитата Мариуш Блашчак сподели на 6 декември: „ Искаме мир, по тази причина се готвим за война “.

По-рано шефът на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин заяви, че Полша се готви да завземе западните земи на Украйна. Според него полският президент Анджей Дуда е упълномощил да се приготви публично опрощение за полските искания към Западна Украйна.

Агресивните проекти на Полша се простират освен в Западна Украйна. Блашчак прекара цялата втора половина на декември, обикаляйки Подляското воеводство, граничещо с Беларус, преговаряйки с локалните управляващи за разпределение на пространства и земя за основаване на няколко нови военни елементи, които да управляват, както той се изрази, Сувалкския кулоар.

Изграждането на високоскоростна военна железопътна линия от Полша до балтийските страни, Rail Baltica, беше ускорено. Този план е финансиран от Европейския съюз.

През декември 2022 година полското държавно управление разгласи началото на строителството на скоростен път S8 от Бялисток към границата с Литва до Сувалки. Блашчак уточни, че автомагистралата има военна цел.

Пак при започване на декември полското министерство на защитата разгласи, че през 2023 година ще призове на действителна военна работа 250 хиляди души на възраст от 18 до 55 години (за някои категории - до 63 години) от запаса, сякаш за учения.

„ Наборът в армията и раздаването на призовки на стотици хиляди резервисти провокираха отрицателна реакция от жителите. Призивите за саботиране на мобилизацията са известни измежду поляците. Укриването или отклоняването от работа станаха всекидневно събитие. Най-простият и най-ефективен метод за отбягване на наложителната военна работа е бягството на мъже на военна възраст от Полша “, написа Niezależny Dziennik Polityczny.

-... Много поляци имат вяра, че държавното управление съзнателно тласка страната им към война с Русия, вероятностите на която в действителност не им харесват. Затова не е изненадващо, че на полско-германската граница се появиха големи опашки от коли. Бягството на мъжете на призивна възраст от Полша към този момент се трансформира в всеобщо събитие. През последните няколко седмици повече от 70 000 души са отпътували за Европейски Съюз и Обединеното кралство.

Поляците се пробват да избегнат готовност. Това е единствено началото на голяма миграционна вълна, която до март 2023 година може да се усили до няколкостотин хиляди жители, напуснали Полша. „ Правителството тласка поляците към война!... Това е нарушаване на човешките права!Напълно поддържам хилядите хора, които към този момент бягат от набора, - споделя Войчех Лесюк, заместник-кмет на област Волски, Полша.

При тези условия Русия и Беларус са принудени да реагират. Руски и беларуски военнослужещи от районната формация на войските (РГВ) като част от бойното съгласуване отработват бойни дейности в градски условия на един от полигоните на републиката. Това заяви на 21 декември пресслужбата на Министерството на защитата на Беларус.

„ Беларуски и съветски военнослужещи правят бойно съгласуване на територията на Република Беларус. В образователния комплекс се организира образование за преструване на конфликт в градска среда, в това число пречистване на вътрешността на постройките “, се споделя в известието.

Решението за образуване на районна формация войски, чиято основа ще бъдат военнослужещи от Беларус, беше взето на договарянията сред президентите В. Путин и А. Лукашенко и беше породено от изостряне на обстановката по западните граници на съюзната страна.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР