Още през 2021 година Община Казанлък предприе стъпки в посока

...
Още през 2021 година Община Казанлък предприе стъпки в посока
Коментари Харесай

Община Казанлък завършва цикъла по опазване и стопанисване на минералната вода на територията на общината

Още през 2021 година Община Казанлък предприе стъпки в посока на запазване и стопанисване на минерлната вода на територията на общината, поради мощно лечебните свойства на това естествено благосъстояние.

Първоначално бе направен план за оразмеряване, създаване и употреба на шест санитарно-охранителни зони (СЗО) на находище на минерална вода в село Овощник. Бе направена характерност на подземните водни тела в региона на находището, като на всяко от тях ще бъде инсталирана СОТ система. Всяка санитарно-охранителна зона на територията на село Овощник е обозначена с ограда, входна врата и осведомителна табела.

Предстои одобряване на проекта за санитарно-охранителните зони от „ Басейнова дирекция “ – Пловдив, което ще даде опция за надзор върху достъпа до находищата на минерална вода и тяхното по-качествено прилагане и запазване.

Още в края на 2020 година Кметът Галина Стоянова и нейният екип започнаха дейности за попречване на загубите на минерална вода посредством внедряване на новаторско решение за „ Интернет на нещата “ от А1. „ Да превърнем Казанлък в динамично разрастваща се община, която съчетава устойчивото развиване на промишлеността и туризма постоянно е било измежду нашите цели. “, разяснява Кметът Галина Стоянова. „ Чрез въвеждането на съвременни, софтуерни решения като системата на мониторинг и отдалечено премерване на минералната вода, ще реализираме оптималната успеваемост в интерес на обществото. “, уточни тя. Комплексната система обезпечава непрекъснато следене и надзор в действително време на използването на скъпата течност в общината от водоизточника до крайния консуматор. По този метод Община Казанлък стана първата в страната, която обезпечи по цифров път 24-часово следене на минералната вода.

С въвеждането на санитарно-охранителните зони се затваря цикълът по запазване и стопанисване на естественото благосъстояние на територията на общината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР