Още през 2010 г. Canon обяви, че разработва най-големия в

...
Още през 2010 г. Canon обяви, че разработва най-големия в
Коментари Харесай

120-мегапикселов огромен CMOS сензор от Canon



Още през 2010 година Canon разгласи, че създава най-големия в света CMOS датчик. Той е към 40 пъти по-голям от общоприетите 35 мм (full frame) датчици, употребявани за фотографски цели.

“Фул фрейм” датчиците са размери 36 на 24 мм, до момента в който солидната разработка на компанията е към 200 на 200 мм. На колажа горе можете да видите действително съпоставяне на размерите ѝ с тези на огледално-рефлексен фотоапарат.

Прочетете още: Отпечатана картина размени оригинала в изложба, никой не видя

На уеб страницата си от Canon пишат за компликациите, които са срещнали по време на създаването на продукта. Били са превъзмогнати проблеми, свързани с изкривяването и закъсненията при преобразуването на попадащата върху него светлина в електрически сигнали.

Според Canon датчикът може да записва видео с 60 фрагмента в секунда при осветеност от 0,3 лукса. Това е осветеност, която се получава при пълнолуние в ясна нощ.

От компанията допълват, че датчикът е бил употребен в Обсерваторията Кисо в Япония за снимане на първото видео на метеори, светлината от които другояче би била прекомерно слаба, с цел да бъде регистрирана. Това е разрешило анализиране на периодичност, с която обекти попадат в атмосферата на планетата, откъдето са били изведени данни за подкрепяне на научен модел на метеорната интензивност.

Също по този начин, съгласно Canon датчици с сходна сензитивност могат да бъдат употребявани за други задания, като проучване на държанието на нощни животни или снимане на полярни сияния.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР