Още преди 10 дни правителството е одобрило кандидатурата на бившия

...
Още преди 10 дни правителството е одобрило кандидатурата на бившия
Коментари Харесай

Преди 10 дни правителството е одобрило Московски за шеф на Черноморската банка

Още преди 10 дни държавното управление е одобрило кандидатурата на някогашния министър на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развиване (ЧБТР).
 Намериха спокоен кей на Московски. Пращат го в Черноморската банка
Това се разбра от прессъобщение на Министерството на финансите за извършена среща сред министъра на финансите Владислав Горанов и шефа на основания в Солун Трезор Дмитрий Панкин.

В известието се споделя:

" Финансовият министър показа Ивайло Московски, чиято кандидатура за вицепрезидент „ Операции “ на ЧБТР беше утвърдена с решение от българското държавно управление на 20 септември и ще бъде прегледана от Борда на шефовете на Банката през ноември 2018 година. Министър Горанов изрази убедеността си, че със своите умения, познания и професионален опит Ивайло Московски ще има позитивен принос за развиването на районното съдействие. "

В системата за правна информация на Министерски съвет такова решение не попада. На 20-и септември нямаше съвещание на държавното управление и евентуално сладкият пост на Московски е решение взето на автограф.

OFFNews пръв разкри, че някогашният министър е гласен за банкерско бъдеще с висока заплата.

Черноморската банка за търговия и развиване е интернационална финансова институция на страните-участнички в Черноморското икономическо съдействие. Основана е от Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна за да подкрепя икономическото развиване на страните от района.

Оперативното управление на ЧБТР се реализира от президент, основен секретар и трима вицепрезиденти с четиригодишен мандат. Позициите се заемат на ротационен принцип сред представители на страните-членки. Дейността й е ориентирана към финансиране и поощряване на районни планове от обществения и частния бранш, както и към насърчаване на комерсиалната интензивност сред страните-акционери. Членството ни в Банката дава опция за присъединяване при разпределянето на финансовия й запас, както и при избора на съответните планове и тяхната реализация.

Проектите в България, финансирани от ЧБТР от основаването й, са в размер на над 341 млн. евро, като през последните години има повишаване на интензивността на банката в страната с финансиране на планове в частния бранш.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР