Още по темата: Скандална СНИМКА: Ето откъде Тотев управлява Пловдив

...
Още по темата: Скандална СНИМКА: Ето откъде Тотев управлява Пловдив
Коментари Харесай

Бареков: Кметската заплата не стига и за една гума на джипа

Още по тематиката: Скандална СНИМКА: Ето от кое място Тотев ръководи Пловдив Бареков извънредно за "Марица ": Тотев е за прокурор Тотев и Спартак Николов отскочили до София за конгреса на ГЕРБ Братът на Тотев нагази и в бизнеса с интернационалните транспорти Пресцентърът на общината В декларацията на кмета написа какво има

Николай Бареков е публицист, някогашен радио- и ефирен водещ. От 2013 година се изявява и като политик - ръководител на политическа партия „ България без цензура ", член на Европейския парламент, член на Изпълнителното бюро на групата на Европейските консерватори и реформисти в Екологичен потенциал. Известен е с острите си мнения във Facebook. Последният му от през вчерашния ден - за почивка на кмета Иван Тотев в Гърция, взриви мрежата.

С какво толкоз ви възмути ваканцията на кмета Тотев в Гърция?

Като пловдивчанин се отвращавам, че в работно време кметът плажува в Гърция в компанията на шефа на ВиК Спартак Николов, до момента в който градът е заседнал в поправки. Пловдивчани са снимали кмета с прекомерно безценен джип, допустимо е да е на негов другар.

Чувам, че господин Тотев е богат човек. Така най-малко споделят пловдивчани. Според тях доста знакови семейства като Гергови и Арабаджиеви са надминати по имане от Тотеви. Така че като богат човек господин Тотев може да живее на Луната, да си прави екскурзии до Марс. Въпросът е, че в това време градът е в отчайващо положение, а както запознат съм хора, осведомени с всекидневието на кмета, той си прекарва по-голямата част от времето в екскурзии и ваканции.

Ако го питате от кое място му е колата, евентуално ще каже, че е на брат му или на майка му. Ако го питате кой му заплаща екскурзиите в Гърция, евентуално ще каже, че отново брат му поема разноските. Ако го питате има ли хотел в Гърция, несъмнено ще каже, че няма. Може и да има хотел, който обаче да се води на друго частно лице, нали?

С какво най-вече ви тормози обстановката в Пловдив?

Истината е, че Пловдив е в отчайващо положение, а се крадат големи пари - от Колодрума, от улиците, от Кръговото, огромно колкото чинийка, което струваше 1 милион, от Кулата за откриването на ЕСК за 2.5 милиона, с безобразните поправки, които се вършат в центъра на града и под дърво и камък. Непрекъснато се разрушават монументи на културата, работи се с евтини материали. Боли ме като пловдивчанин, макар че пребивавам в София. Недоумявам за какво пловдивчани си мълчат и търпят безобразията на Тотев!

Обръщам се към господин Сотир Цацаров - не като към основен прокурор, а като към наш съгражданин - да се заинтересува на каква цена се правят ремонтите в града, от кое място идва това невъобразимо замогване на семейството на господин Тотев. Хората в града приказват, че квартал " Каменица " е изкупен от тях. Чува се, че разполагат с терени в суперцентъра на Пловдив. Кметският фамилен хотел „ Империал " замязя на „ Тръмп тауър ”. Нищо чудно към този момент да е най-големият на Балканите!

Пловдивчани към този момент два пъти гласоподаваха за него и дължат пояснение за какво. Всички знаеха, че Тотев беше индивидът на Цветан Цветанов в ГЕРБ. Всички знаем от кое място пристигнаха парите на хотел „ Империал " - нямаше сбирки на държавна администрация, на общински админи, то не бяха симпозиуми, партийни семинари, всички проведени с протекцията на Цветан Цветанов и на ГЕРБ в хотела на Иван Тотев.

Колко пари от държавния бюджет и какъв брой евросредства се наляха в хотел „ Империал "? Откъде пристигнаха парите, с които братът на кмета купи терена на някогашния цех " Каменица "? Чуват се суми за десетки милиони левове. Не имам вяра с една кметска заплата човек да може да спести десетки милиони, с цел да купува такива парцели. Заплатата на Тотев не стига и за една гума на джипа, който кара. А не е известно той да има публично други приходи. Като четеш имотната му декларация, да го ожалиш. Във компаниите на семейството също не се виждат огромни облаги и разпределени дивиденти с платени налози. Откъде тогава този разточителен живот?

Ще светне ли алената лампа на кмета, както разгласи министър председателят Борисов ?

Време е! Според мен обаче министър председателят прави съществена неточност, спасявайки главата на Тотев за момента, евентуално надявайки се кметът да се вразуми. Искам да предупредя най-добронамерено господин Борисов, че даже Тотев да се откаже самичък от кметските избори, както се обрисува, в случай че той не бъде тотално разнищен от прокуратурата, хората няма да повярват на който и да било идващ претендент на ГЕРБ. Т.е. поради Иван Тотев самият ГЕРБ ще има големи проблеми в Пловдив.

Тотев не може да си тръгне просто ей по този начин, да се прибере спокойно и безшумно в хотел „ Империал ", а ние да забравим случая.

Това обаче не може да стане, тъй като при Иван Тотев са преминати всевъзможни граници още по времето на първия му мандат. Тук приказваме за чудовищно забогатял кмет и за неговата фамилия. И би трябвало да се намеси прокуратурата. Ако тя не се намеси, тогава доста съществено ще пострада престижът и на самия Борисов, и на партия ГЕРБ. Щом е почнал, Борисов би трябвало да реше до дъно! Защото всички знаем, че господин Иван Тотев беше спуснат за кмет на Пловдив от София - софиянецът, който стори това преди 8 години, се споделя Цветан Цветанов. Учудвам се по какъв начин пловдивчани, които толкоз се гордеем, че сме академични и културен център, приехме софиянци да ръководят града!Защото на процедура господин Тотев управляваше в интерес на София. Столицата се развива, а Пловдив става нейн придатък, вместо да бъде здравословен съперник на София, да бъдем административен център.

В София междинната работна заплата за младите и образовани хора гони 3000 лв., до момента в който в Пловдив е едвам 1000. Защо разликата в стандарта на междинната е толкоз сериозна - цели три пъти, в интерес на София?

Пловдив заслужава да бъде и административен център на България. София се задъхва от прекомерно доста министерства, институции, организации. Какво пречи министерствата на културата, на туризма да са в Пловдив, който е най-голямата целогодишна туристическа дестинация в България?!

Но господин Тотев няма де се сети да направи тези неща, той самият е екскурзиант - по Европа, по света. Всички помнят, че предния път, когато министър председателят Борисов пристигна за откриването на Асеновградско шосе, кметът беше във Виена. На предишния 24 май, когато с регионалния шеф Здравко Димитров бяхме на манифестацията, Иван Тотев се снима по джапанки в Рим.

Странно е, че пловдивчани живеем в този парадокс и не желаеме да го забележим. Може би Мамин Ваньо един ден ще бъде разказан от някой надарен пловдивчанин като Алековия Бай Ганьо - сред двамата няма да има никаква разлика.

Все отново съм оптимист, че толкоз нелегално заграбени пари няма по какъв начин да бъдат скрити. Ако бъде провокирана инспекция от КП КОНПИ единствено на автомобилния парк, с който кметът се снима по всички страни, в случай че бъде тествано имотното положение на брат му, в случай че бъде тествана майка му, проверяващите сигурно ще се заловен за главата.

Кметът на " Северен ", който беше спретнат за рушвет, има единствено тераса и апартамент 500 квадрата. Цветанов се оказа с апартамент и изгоря, не заема никакъв пост в ГЕРБ. А Иван Тотев има цялостен квартал и евентуално най-големия хотел в България, отвън тези по морето!

Какъв властник му е необходим на Пловдив? Какъв да изберем на изборите наесен?

На Пловдив му би трябвало деен кмет, добър управител, човек с опит в ръководството на хора и запаси. И човек, който да има визия за Пловдив като за град, който се бори да бъде втора столица на България, културен и административен център.

Бъдещият кмет не би трябвало да е нито доста млад, нито доста възрастен. Една от аргументите господин Тотев да се провали по този начин като кмет, беше фактът, че зае поста прекомерно млад.

Не може на 30 без един действителен работен ден да станеш кмет! Има и сполучливи кметове на 30, само че са единици. Показателен образец е кметът на Стара Загора - Живко Тодоров от ГЕРБ. Благодарение на него Стара Загора надмина Пловдив в последните 10 години.

На Пловдив му би трябвало кмет, който да поддържа връзка непрестанно с гласоподавателите, да обикаля града, кварталите, да чува проблемите. А при господин Тотев имаше цялостна темерутщина, непрекъснато е нацупен, не поддържа връзка с хората.

Последния път се видяхме с него в София, на мача на " Ботев " и " Локомотив " на финала за Купата. Казах в очите това, което споделям и в този момент: Превърна Пловдив в село! Засрами се, подай си оставката, напускай още преди изборите! Той се сконфузи и избяга. Свидетели на този диалог бяха господин Черпоков, Наско Узунов, Кристиан Гьошев.

След като имате задоволителен опит, имате визия за развиването на града, боли ви за него, евентуално обмисляте съществено вид да участвате в изборите наесен?

В.З.: Не съм решил дали изобщо да вземам участие в изборите

Решението ще взема в края на лятото. Доста хора беседват с мен, в това число и хора от ГЕРБ, от други десни обединения, да бъда подсилен от повече партии.

Нека обаче занапред да кажа, че първото нещо, което би трябвало да направи бъдещият кмет на Пловдив, е цялостна проверка на ръководството на господин Тотев в последните 8 години. Да се видят всички публични поръчки, поправки, кой е плащал, какво е плащал, кой ги е правил! И всички нередности да бъдат предадени на прокуратурата, с цел да се стартира на чисто!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР