Още на старта на пленарното заседание градусът на напрежение в

...
Още на старта на пленарното заседание градусът на напрежение в
Коментари Харесай

Възраждане нарече ПП ОПГ за чужди интереси, те ги обвиниха във фашистка пропаганда

Още на старта на пленарното съвещание градусът на напрежение в залата се подвигна с декларацията на Костадин Костадинов. Лидерът на " Възраждане " излезе с декларация, в която прикани ПП-ДБ да не вършат държавно управление. Той се аргументира, че през вчерашния ден, от чуването на шефовете на спецслужбите е станало ясно, че това е партия с " шпиони и предатели ", които желаят България да стане протекторат и заплашват, че в случай че не стане кабинет с техния мандат, ще вършат майдан и ще има принуждение.

" Да стане ясно, че тук имаме не политическа партия, а проведена незаконна група за отбраняване на непознати ползи. Нямате морално право да сте тук. Върнете мандата ", съобщи от трибуната Костадинов.

" Вчера това, което се случи тук на чуването на ДАНС, беше безусловно безпрезцедентно за историята на България изобщо. Вчера беше един исторически миг, в който бяха вдигнати маските на задкулисието. Нашата страна няма своя лична суверенна политика, тя е овладяна страна. Когато беше ясно декларирано тук от страна на ръководителя на ДАНС, някои маски паднаха дефинитивно.

" От през вчерашния ден насам втората по величина парламентарна група няма моралното съображение да ръководи. Всяка политическа мощ, която се слага в услуга на непозната страна, би трябвало да бъде заличена. Искам да имам вяра, че не всички в тази партия са национални предатели и шпиони. Най-доброто е мандатът да бъде върнат неотложно, тъй като тази групировка няма моралното право да съставлява никого другито, с изключение на посолството и посолствата ", съобщи водачът на " Възраждане ".

Веднага след декларацията му на трибуната застана Мирослав Иванов от Политическа партия, с цел да стачкува против казаното от Костадинов.

Той изиска от ръководителя на Народно събрание Росен Желязков да " прекъсва всевъзможни опити за сходен вид фашистка агитация, които се вършат от " Възраждане ".

" Никой не дава право на Костадин Костадинов да дава квалификации на който и да е ", съобщи депутатът от ПП-ДБ.

Изказването му беше прекратено от подвиквания в залата, като ясно се чуха тези от Цончо Ганев. Зам.-шефът на Народно събрание от " Възраждане " викаше с цялостно гърло " мръсни шпиони " и " потвърдени шпиони " по адрес на Политическа партия.

През това време някои депутати станаха от местата си, напрежението набъбна и Росен Желязков побърза да разпусне депутатите в отмора.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР