Най-сериозната щета, която търпят от сглобката са ПП-ДБ. ПП-ДБ се

...
Най-сериозната щета, която търпят от сглобката са ПП-ДБ. ПП-ДБ се
Коментари Харесай

Алфа Рисърч: ПП-ДБ донори на националните избори

Най-сериозната вреда, която търпят от сглобката са ПП-ДБ. ПП-ДБ се явяват донор като гласоподаватели на други партии, само че не притеглят гласоподаватели от други партии . Това съобщи социологът от " Алфа Рисърч " Боряна Димитрова пред БТВ в коментар на изследването на организацията, извършено в интервала 25 април-2 май, измежду 1 000 пълнолетни жители в цялата страна. Информацията е събрана посредством директно стандартизирани изявление с таблети по домовете.

Тя изясни, че настройката за гласоподаване на хората зависи от няколко фактора: извънредно сгъстения цикъл на осъществяване на избори, обществените кавги преди, по време и след ротацията и таймингът на сезоните.

" Алфа Рисърч " установи, че ще има изборна интензивност за националните избори към 40%, а за европейските избори - 35% . Националните избори теглят нагоре и европейските избори, като се чака въпреки всичко малко по-висока изборна интензивност за националните избори.

Електоралните настройки за Народно събрание: ГЕРБ-СДС влизат като любимец с 25.4%, следвани от ПП-ДБ със 17.5%, Движение за права и свободи - 14.9%, " Възраждане " - 14.6%, Българска социалистическа партия - 8.5% и Има Такъв Народ - 5.2%.

Големият проблем за обединението на ГЕРБ-СДС ще вотът в София.

Основният проблем на Движение за права и свободи е да накара гласоподавателите си да отидат до урните.

Къде ще дебаркират гласоподавателите на 9 юни към момента не е ясно.

" Възраждане " да вземем за пример притеглят гласоподаватели от други политически сили. Има евентуална опция част от гласоподаватели на " Възраждане " да отидат в посока Има Такъв Народ, Солидарна България и Левицата.

По отношение на европейските избори, проучването на " Алфа рисърч " демонстрира сходна картина: ГЕРБ-СДС води с 25.1%

ПП-ДБ с 18.5%

Възраждане с 14.8%

Движение за права и свободи с 14.4%,

Българска социалистическа партия с 8.0%

Има Такъв Народ с 4.8%.

Границата за евродепутат е 5.88%, до момента в който за парламент малко над 4%.

ГЕРБ и Движение за права и свободи евентуално ще запазят евродепутатите си, ПП-ДБ могат да има три сигурни евродепутати, а огромният губещ на европейските избори ще е Българска социалистическа партия. Вероятно е " Възраждане " също да изпратят евродепутат.
 Повечето българи избират ротация Денков-Габриел пред нови избори
Повечето българи избират ротация Денков-Габриел пред нови избори

Близо 53% обаче не харесват актуалното правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР