Още едно президентско вето Президентът наложи вето върху промените в

...
Още едно президентско вето Президентът наложи вето върху промените в
Коментари Харесай

Президентско вето върху промените в закона за банковата несъстоятелност

Още едно президентско несъгласие Президентът наложи несъгласие върху измененията в закона за банковата неплатежоспособност. В началото на месеца Народното събрание дефинитивно одобри предложенията на депутатите от Движение за права и свободи Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид против вторичното плячкосване на КТБ. В претекстовете на президента се посоча, че обществото би трябвало да знае съответните измерения на последствията от признатия закон.

 
Промените, направени от Движение за права и свободи, засягат длъжниците на КТБ, които са прехвърляли свои дялове, до момента в който банката е била сложена под контрол. Това са покупко-продажбите, подписани след интервала 20 юни 2014 година Идеята е синдиците на банката и представители на Фонда за гарантиране на вземанията да могат да разгласят за недействителни покупко-продажбите, които са били обезпечавани с прекачване на търговски дялове. Промените в залата минаха главно с гласовете на Движение за права и свободи и на депутатите от ГЕРБ.

 
В претекстовете, с които президентът постанова несъгласие, написа, че Народното събрание би трябвало да разиска какъв брой са обезпеченията, които ще бъдат оскъдни, какъв брой са прехвърлянията на акции и дялове, които ще бъдат релативно недействителни, както и каква ще е цената, с която ще бъде увеличена масата на несъстоятелността на КТБ след използването на закона. Само по този метод отбраната на публичния интерес ще придобие съответни измерения, показва Румен Радев.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР