Още едно обвинение за неправомерно усвояване на средства от европейски

...
Още едно обвинение за неправомерно усвояване на средства от европейски
Коментари Харесай

Прокуратурата откри още една къща за гости, ползвана за лични нужди

Още едно обвиняване за непозволено асимилиране на средства от европейски фондове за къща за посетители е повдигнала прокуратурата. Разследващите настояват, че 58-годишна жена от Батак е получила над 371 хиляди лева за къща, която в никакъв случай не е приемала туристи, нито пък е назначавала личен състав. Обратното, къщата е била употребена за персонални потребности от обвинената.

Обвинението е за обявление на погрешни данни за да се получат средства от фондове. Прокуратурата твърди, че дамата има компания, записана през 2008 година През юни същата година било купено дворно място в Батак, а по-късно дружно със съдружниците си тя решила да кандидатства за средства пред фонд " Земеделие ".

" Дружеството било утвърдено и бил подписан контракт с Държавна фирма " Земеделие ", според който следвало със лични средства да бъде построена къщата за посетители. По контракт след привеждането ѝ в валидност за употреба от Държавна фирма " Земеделие " трябвало да преведат 68 % от утвърдените разноски по плана или сумата от 371 520,84 лева Срещу това сдружението се задължавало в продължение на 5 години къщата за посетители да действа, според посочените параметри в показания бизнес проект – да приема посетители, да развива туризма в общината и да обезпечи трудова претовареност за 7 чиновници ", написа в известието на прокуратурата.

Къщата била приключена през 2012 година, само че по този начин и не приела посетители, а се употребила за персонални потребности. Нарушенията са открити чак 7 години по-късно, откакто прокуратурата разпореди огромна инспекция на всички къщи за посетители. Обвиняемата за обекта в Батак не е задържана. Тя е на независимост против 10 хиляди лева

До инспекцията на къщата за посетители се стигна след абсурда с някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев. Сайтът " Биволъ " разкри, че той употребява финансиран с европейски средства къща край Сандански като персонална резиденция. Първоначално Манолев отхвърляше. След това си подаде оставка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР