Още една изненада подготвя Община Разград за децата на града.След

...
Още една изненада подготвя Община Разград за децата на града.След
Коментари Харесай

Още една изненада от Община Разград за Деня на детето – безплатна стена за катерене пред Общинския културен център

Още една изненада приготвя Община Разград за децата на града.

След като на 31 май и 1 юни приключат събитията от Празничния детски фестивал „ Шарената въртележка “ пред Общинския културен център (Новия театър) там ще бъде инсталирана друга атракция за дребните, а и за по-големите поданици на града.

Безплатната мобилна стена за катерене е благосъстоятелност на Клуба по спортно катерене и алпинизъм „ Академик “-Русе. Тя бе употребена за пръв път в Разград предходната седмица по време на състезателен празник в СУ “Христо Ботев “-Разград. Освен възпитаници от учебното заведение предизвикването да се изкатерят на височина от 7 метра одобриха учители от СУ “Христо Ботев “. С лекост по стената се изкатери и учебният шеф Стойчо Стойчев.

По мотив Деня на детето Първи юни потреблението на стената ще е гратис за децата на Разград сред 8,00 и 18,00 ч. на 2 юни. Тя е с две благоприятни условия за нанагорнище на седемте метра до върха, всяка е с друга компликация – по-лек и по-труден маршрут. Катерачите са обезопасени, обезпечена е поддръжка от инструктори с дълготраен стаж в катеренето.

Мястото, където да бъде инсталирана стената, бе несъмнено след разискване със заместник-кмета на Община Разград Мирослав Грънчаров.

Целта на слагането на мобилната стена за катерене в разнообразни обитаеми места е да засилим интереса на младежите към това занятие навън, да се сътвори по-голяма общественост от хора, които се занимават с този спорт – изясни ръководителят на Клуба по спортно катерене и алпинизъм „ Академик “-Русе Теодор Стойчев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР