Още една институция прогледна за безобразието с отходната тръба в

...
Още една институция прогледна за безобразието с отходната тръба в
Коментари Харесай

И прокуратурата прогледна за отходната тръба в Синеморец

Още една институция прогледна за безобразието с отходната тръба в залива Свети Яни на Синеморец, която към този момент 13 години нелегално излива нечистотии в морето. Прокуратурата се е самосезирала по медийни изявления с данни за нелегално извеждане на битови и фекални води в морето, заяви държавното обвиняване в Бургас. Въз основа на изказванията, че в залива е подложен противозаконен канализационен колектор, е предоставена инспекция. Тя ще бъде осъществена от чиновници на РДНСК и РИОСВ-Бургас, които имат период до 13 август да са подготвени със изводи.

Ако се открият нарушавания от институциите, следва да бъдат подхванати незабавни дейности за тяхното попречване и прекъсване, които включват и налагане на насилствени административни ограничения.

Това най-малко отчасти би следвало към този момент да е изпълнено, тъй като тъкмо ДНСК заяви преди ден, че е направила инспекция по сигнал и е открила, че противозаконният колектор продължава да работи. Това не е загадка за никого, макар че колекторът е трябвало да бъде спрян още през 2008 година Виновни обаче няма, а институциите непроменяемо реагират с изненада на това нарушаване.

 

Повече за предисторията на този скандал:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР