Още две британски енергийни фирми преустановиха дейността си на фона

...
Още две британски енергийни фирми преустановиха дейността си на фона
Коментари Харесай

Опасения от скок на цената на пилешкото на Острова

Още две английски енергийни компании преустановиха активността си на фона на увеличаващите се енергийни цени. А от хранително-вкусовата индустрия предизвестиха, че се чака повишаване на цените на пилешкото. 

Pure Planet, която е подкепяна от петролния колос „ Бритиш петролиъм “, и Colorado Energy се причислиха към към 10 по-малки компании, които банкрутираха неотдавна.

От Pure Planet оповестиха, че са попаднали в менгемето на увеличаващите се цени на природния газ и наложения таван от държавното управление на цените, на които може да се продава ток и газ на потребителите. Клиентите на двете компани в този момент ще бъдат трансферирани към нови снабдители, избрани от медийния регулатор Ofgem.

Pure Planet доставяше ток и газ за към 235 000 семейства, а Colorado Energy бе с 15 000 клиенти. В същото време притежателят на най-големия конгломерат-снабдител във Англия с птиче месо предизвести, че се чака цената на пилешкото да скочи с повече от 10%, тъй като храната на Острова е доста евтина.

Ранджит Синг Бопаран съобщи, че е нужно преразглеждане на цените, тъй като в тях не са калкулирани вярно индустриалните разноски. Пилешкото е най-консумираното месо на Острова.

Бопаран, чиито компании във Англия и Европа обработват повече от 10 милиона птици на седмица сподели, че Обединеното кралство навлиза в нова епоха, в която комбинацията от дефицит на работна ръка и повишаване на цените на продуктите, значи по-малък избор и по-високи цени за клиентите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР