Още двама кандидати са пожелали да продават пътни такси –

...
Още двама кандидати са пожелали да продават пътни такси –
Коментари Харесай

Още двама кандидати искат да събират пътни такси

Още двама претенденти са поискали да продават пътни такси – електронни винетки и тол такси. Това са " Конкорд Смарт Инфраструктура " АД и " Иком " ООД, заяви Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Към момента единственият снабдител на услугата е " Интегрирани Трафик Системи ", които подписаха контракт с АПИ още на 18 декември 2018 година, а общите условия за кандидатстване бяха оповестени ден по-късно - на 19 декември 2018 година

Едва на 14 май 2019 година пътната организация заяви, че е подписала контракт и с втори снабдител на услугата – сдружението " Телетол ", само че през днешния ден уведоми, че компанията не е постигнала оперативна съгласуемост и няма да продава винетки.

Бизнесът с продажбата на пътни такси се прави оценка на към 100 млн. лева годишно, като медиаторите прибират комисионна от 7%.

Съобщението за новите два доставчика пристигна в деня, в който стана ясно, че Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) предлага нещо като помирителна комисия за защита на конкуренцията в областта на електронните винетки и тол-системата. Това излиза наяве от оповестения план за устав на комисията на портала за публично разискване www.strategy.bg. Документът се появява в общественото пространство половин година след старта на системата за електронни винетки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР