Още двама главни изпълнителни директори обявиха, че напускат Американския съвет

...
Още двама главни изпълнителни директори обявиха, че напускат Американския съвет
Коментари Харесай

Шефове на големи компании напускат бизнес съвета на Доналд Тръмп

Още двама основни изпълнителни шефове оповестиха, че напущат Американския съвет по предприемачество на президента на Доналд Тръмп поради рецензии към президента, че не е изтъкнал ролята на белите националисти и расизма в офанзивата в Шарлотсвил в южния щат Вирджиния, предадоха ДПА и АП.

При събирането на стотици бели националисти през уикенда избухна принуждение и се стигна до жертви, откакто автомобил се вряза в група контрапротестиращи, причинявайки гибелта на една жена.

Тръмп съобщи, че са били въвлечени „ доста страни “, с което провокира рецензии от целия политически набор, защото не осъди категорично крайната десница.

„ Вече дадох да се разбере моето омерзение от неотдавнашното подбудено от ненавист принуждение в Шарлотсвил и по-рано през днешния ден приканих всички водачи да осъдят белите супермасисти и други сходни, които шестваха и направиха принуждение “, написа в блог Брайън Кръзанич, оглавяващ компанията за произвеждане на компютърни чипове „ Интел “ (Intel).
Брайън Кръзанич
„ Подадох оставка (от съвета - бел. р.), тъй като желая да реализира прогрес, до момента в който мнозина във Вашингтон наподобяват по-загрижени да нападат всеки, който не е склонен с тях – отбелязва Кръзанич. – Трябва да почитаме, а не да нападаме, тези, които отстояват равенството и други грижливо защитавани американски полезности “.
Кевин Планк
Преди него и изпълнителният шеф на компанията за произвеждане на спортно облекло „ Ъндър армър “ (Under Armour) Кевин Планк заяви, че се отдръпва от съвета.

По-рано през вчерашния ден основният изпълнителен шеф на фармацевтичния тръст „ Мерк “ (Merck&Co) Кенет Фрейзиър също подаде оставка от съвета по предприемачество на Тръмп, заявявайки, че се опълчва на нетолерантността и екстремизма.

Няколко ръководители на водещи компании към този момент напуснаха разнообразни консултативни препоръки към Белия дом в символ на противоречие с политиката на Тръмп. Сред тях са основният изпълнителен шеф на „ Тесла “ (Tesla) Илон Мъск, шефът на „ Дисни “ (Disney) Робърт Айгър и някогашният началник на „ Юбър “ (Uber) Травис Каланик.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР