Още днес започва работата си временната комисия за изработване на

...
Още днес започва работата си временната комисия за изработване на
Коментари Харесай

Христо Гаджев оглави комисията за изработване на правилник на НС

Още през днешния ден стартира работата си краткотрайната комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание.

Предлагаме комисията да стартира работата си незабавно и оферти да се одобряват до петък, 28.10, с цел да може идващия понеделник комисията да работи изключително. А срокът на работата на комисията да е до приемане на правилника. Това предложи Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. Депутатите гласоподаваха и периодите бяха признати единомислещо с 232 гласа „ за “.

Росен Желязков и Христо Гаджев са предложенията на ГЕРБ-СДС за комисията, като за ръководител е повдигнат Гаджев. Те бяха оповестени от шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Мирослав Иванов и Никола Минчев пък са номинациите на „ Продължаваме промяната “. Те бяха оповестени от Андрей Гюров.

Хамид Хамид и Йордан Цонев пък бяха издигнати от Движение за права и свободи и Халил Летифов.

Петър Петров и Цвета Рангелова предложиха от „ Възраждане “.

Явор Божанков и Мая Димитрова бяха препоръчани от името на групата на Българска социалистическа партия.

Надежда Йорданова и Людмила Илиева издигнаха от Демократична България.

Надежда Самарджиева и Александър Николов бяха препоръчани от името на партията на Стефан Янев „ Български напредък “. Съставът на комисията бе признат единомислещо с 225 гласа „ за “. Така тя е в състав от 14 души на паритетен принцип, по двама от партия, с ръководител Христо Гаджев от ГЕРБ.

Едно от най-важните дейности, които ние вършим в тази зала, е да гласуваме. Затова е доста значимо да знаем защо гласуваме. Затова ще ви помоля да обявявате по-ясно защо е гласуването, помоли Мирослав Иванов от Политическа партия.

Пряко лъчение на съвещанието по Българска национална телевизия изиска Георги Свиленски, с цел да може да се излъчи онлайн чуването на финансовата министърка за бюджета. Предложението му бе признато с 217 гласа „ за “, един „ въздържал се “ и двама „ срещу “.

Камерите бюха включени, а ръководителят на Народно събрание Вежди Рашидов помоли да бъде заменен. Така на мястото му застана заместникът му от ГЕРБ Росен Желязков.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР