Още днес ще прегледаме новия вариант на коалиционното и в

...
Още днес ще прегледаме новия вариант на коалиционното и в
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV: Сагата с коалиционното споразумение продължава! Има нов вариант - БСП и ДБ тепърва ще го преглеждат

Още през днешния ден ще прегледаме новия вид на съдружното и в най-кратък период ще свикаме пленум. Това разкри пред публицисти в коридорите на Народното събрание лидерката на Корнелия Нинова, с което стана ясно, че има ново съдружното съглашение, макар че през вчерашния ден социалистите оповестиха, че към този момент са прегледали окончателния вид.

" Ще разберете предложенията за имена, откакто завършваме писмения документ ", посочи Нинова на въпрос за бъдещите министри.

" Никога не сме обсъждали Министерство на държавните предприятия. Това беше някаква подправена вест или спекулацията ", отсече лидерката на Българска социалистическа партия, с което упрекна Кирил Петков, че приказва неистини, защото той удостовери за основаването на Министерство на държавните предприятия.
свързани новини33248преди 1 часа131109преди 11 часа
" Досега сме говорили, че всяка една партия ще подпише настрана с " Продължаваме промяната ". За нас би било по-добре всички дружно да подпишем едно общо съглашение ", посочи Нинова.

По думите й през днешния ден е изпратено ново съглашение, в което има нови елементи и те би трябвало да го прегледат занапред.

Все отново алената лидерка изрази вяра, че още през днешния ден ще могат да прегледат новото и да вземат финално решение. " Експертите са подготвени. Сядаме в този момент и се надяваме още през днешния ден да го прегледаме ", заключи социалистката.

Темата разяснява и съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. " Последните текстове не съм ги видял. Каквито забележки имаме, ще ги обсъдим вътре в обединението, а не пред медиите. Ние знаем кои ще са нашите министри. Очакваме три министерства, като един от тях ще бъде вицепремиер ", разкри той.

Иванов предвижда, че обединението ще е комплицирана и сложна, само че е и неизбежна. " Една от компликациите е рискът да се получи избрана феодализация и изолираност ", разяснява съпредседателят на " Демократична България ". По думите му е признато предлагането във всяко министерство да има специалисти от всяка партия, които да дават отговор на избрани качества.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР