Депутатите се отдават на усилен труд през новата пленарна седмица

...
Депутатите се отдават на усилен труд през новата пленарна седмица
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Депутатите се захващат да ратифицират - гледайте НА ЖИВО!

Депутатите се отдават на интензивен труд през новата пленарна седмица и си плюят на ръцете да ратифицират контракти.

Косвено замесване на България във войната е, в случай че от наша територия изхвърчат разследващи самолети против Русия, споделиха от " Възраждане ". Става дума за законопроект, който разрешава на гръцка патрулна авиация от акваторията на Черно море.

Николай Дренчев от " Възраждане " съобщи, че би трябвало да развиваме нашата авиация, да имаме наши офицери за взаимозависимост, наше разузнаване. " Трябва да се възползваме от всяка опция, тъй като в действителност сме свалени на колене в момента€ А това не става с всяко скимване на Министерски съвет, а с деликатно вглеждане в детайлите ", означи той.
свързани новини27867на 05.05.2022
Съпартиецът му Цончо Ганев означи, че все още в България има общо 7 задгранични въоръжени сили - 4 военни бази, има испански и нидерлански бойни самолети, гръцки въоръжени сили, а следва идването на британски батальон от военнослужещи: " И тук следва националната засегнатост, че в България ще бъде ситуиран даже албански батальон ".

Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия помоли сътрудниците си да престанат със спекулациите. Атанас Славов от Демократична България съобщи, че " за жал няма албански батальон ", а наличието на многонационални сили на НАТО спомага за " укрепването на потенциала на българската войска ". Ганев го репликира, че " настояванията на представителите на Демократична България с техните евроценности не са претенции на българския народ ". От Българска социалистическа партия упрекнаха " Възраждане " в неистина, а Георги Свиленски помоли в залата да бъде въдворена естествена атмосфера, защото " тези децибели нанасят непоправими вреди върху здравето на народните представители ".

Депутатите гласоподаваха на първо четене съглашението за разследващата авиация.

Зафиров разясни, че защото се разисква ратификация на съглашението за разследващата авиация, се постанова смяна на текстове от въпросното съглашение. Той предложи гласуваната ратификация да бъде призната и на второ четене.

Николай Дренчев съобщи, че въпросното съглашение е проблематично и е нужно народните представители да се срещнат с детайлите и да се върне на Министерски съвет, с цел да се направи такова съглашение, което дава отговор напълно на българските ползи. Предложението бе признато.

Последва второ гласоподаване и приемане на анекса към проектозакона за ракети и услуги.

Следващото предложение бе план за изменение и допълнение към Закона за Данък добавена стойност, импортиран от " Възраждане ". От Има Такъв Народ желаеха отмора, по време на която да бъде извикан зам.-министър на финансите, който да дава отговор на въпроси по време на дебатите за Закона за Данък добавена стойност.

След почивката се оказа, че няма опция да пристигна зам.-министър на финансите, по тази причина бе препоръчано тази точка да се разисква на следващия ден, когато ще има представител на финансовото министерство. Предложението бе признато.

Последва полемика на предлагането на ГЕРБ за основаване на краткотрайна комисия за инспекция на аргументите, довели до прекъсването на съветския газ и избора на фирмата-доставчик " МЕТ " за нови доставки. Предложението бе показано от Делян Добрев. Коментар по тематиката направи и Теменужка Петкова, която съобщи, че държавната политика в енергетиката се дефинира от Народното събрание и Министерски съвет, а не от обособени министри.

Венко Сабрутев от Политическа партия съобщи от парламентарната естрада, че не трябва да се спекулира с доставките на газ и че макар комплицираната обстановка сега, доставки на газ ще има, а в края на годината те ще бъдат постоянни. Владимир Табутов поддържа изказванието на своя сътрудник от Политическа партия.

Ивайло Мирчев от Демократична България разяснява, че цената на газа ще бъде по-ниска от май до декември.

От Движение за права и свободи обявиха, че това, което се случва в света и Европейски Съюз, със глобите, които се подхващат за енергийните първични материали, България би трябвало да си отбрани националния интерес. " Когато се взимаше решение за налагане на ембарго на петрола, България трябваше да желае отплата... Иначе нямам нищо срещу господин Табутов и други народни представители, които са ни плакали на рамото да станат ръководители на транспортни комисии ", съобщи Рамадан Аталай. Той изрази подозрение, че " контрактуваната доставка на газ от премиера в Съединени американски щати, ще е покрай оптималната ".

Гледайте онлайн по ПИК TV!

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР