Главният прокурор Иван Гешев отвръща на удара на Кирил Петков

...
Главният прокурор Иван Гешев отвръща на удара на Кирил Петков
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Иван Гешев отвръща на удара на Кирил Петков с отрязаните пари за прокуратурата

Главният прокурор Иван Гешев отвръща на удара на Кирил Петков с отрязаните 23 милиона лв. от бюджета на прокуратурата в интерес на учените от Българска академия на науките.

Държавата заделя 330 милиона лв. за работата на обвиняването през тази година, само че сходно понижаване на парите е в прорез с Конституцията, съгласно която бюджетът на се дефинира от Висшия правосъден съвет. Това може да докара освен до митинги от страна на прокурорите, само че и до сезиране на Конституционния съд, който към този момент се е произнесъл по подобен проблем през 2015 година
свързани новини197563на 16.02.2022139372на 11.02.2022
" Случват се от ден на ден случаи на нарушение и заобикаляне на закона от Министерство на вътрешните работи, полицейски произвол, които ни връщат на равнища от времето преди приемането ни в Европейски Съюз “, стартира той.

Става въпрос за промени в Закона за държавния бюджет. Не става въпрос за бюджета на прокуратурата, а на власт. Прокуратурата е вторичен разпоредник. Незнам кой политически талант измисли тази скица мислейки си, че ще скара прокуратурата с Българска академия на науките. Мога да кажа, че съм в доста положителни връзки с акад. Антон Дончев, акад. Георги Марков - това са едни велики българи, последните българските будители и колкото пари да провиснал на Българска академия на науките, няма да е задоволително ", разяснява Гешев.

Конституцията и законите напоследък не са на мода в България, регистрира още основният прокурор.

Практическият резултат ще е празник за мафията и олигархията. Като няма пари за преводи, няма да влизат каузи в съда, като няма прокуратурата пари за експертизи, няма да има каузи, предизвести Гешев за следствията от това решение за изменение в държавния бюджет.

Гледайте НА ЖИВО Пожарна охрана ПИК TV!

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР