Още 7 заложници, заловени по време на безпрецедентната атака срещу

...
Още 7 заложници, заловени по време на безпрецедентната атака срещу
Коментари Харесай

Хамас: Израелска бомбардировка уби 7 от заложниците в Газа

Още 7 заложници, хванати по време на невижданата офанзива против Южен Израел на 7 октомври, са починали поради израелските военни интервенции в Газа, съобщи Хамас, съобщи Агенция Франс Прес.


" След изследване и инспекция през последните седмици потвърдихме мъченическата гибел на редица наши муджахидини (участници в мюсюлмански въоръжени формирования) и убийството на 7 противников заложници в Ивицата Газа вследствие на ционистката (израелска) бомбардировка ", заяви представител на военното ѝ крило - бригадите " Езедин ал Касам ".

Хамас залови към 250 израелци и чужденци по време на нападението на 7 октомври против Южен Израел, вследствие на което починаха към 1160 души.

Около 130 души към момента се намират в плен.

Преди известието, броят им включваше 31 души, които съгласно Израел се считат за мъртви, измежду които шестима бойци.

Според Хамас броят на заложниците, убити вследствие на израелските военни интервенции, " може да е надхвърлил " 70.

Причината за това разминаване не е ясна.

По време на едноседмичното помирение през ноември бяха освободени общо 105 заложници, измежду които и израелци, в подмяна на палестинци, държани в израелски затвори.

Посредниците от Египет, Катар и Съединени американски щати се пробват да подкрепят ново помирение в Газа, където по данни на здравното министерство на ръководената от Хамас територия акцията на Израел за очистване на Хамас е лишила живота на минимум 30 228 души, най-вече дами и деца.

По време на телефонните диалози водачите на трите страни са изложили по какъв начин би могло да наподобява съглашението за преустановяване на огъня, заяви Белият дом.

" Лидерите подчертаха, че освобождението на заложниците ще докара до неотложно и трайно преустановяване на огъня в Газа за интервал от минимум 6 седмици ", съобщи Белият дом.

" Те обмениха отзиви за това по какъв начин подобен нескончаем интервал на мира може да се трансформира в нещо по-трайно ", добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР