Още 158 малки земеделски производители ще могат да стартират бизнес

...
Още 158 малки земеделски производители ще могат да стартират бизнес
Коментари Харесай

Близо 160 земеделци ще вземат пари за стартиране на бизнес

Още 158 дребни аграрни производители ще могат да започват бизнес с финансова поддръжка по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР 2014-2020). Проектите на претендентите са по подмярка 6.3 " Стартова помощ за развиване на дребни стопанства " и са подадени по време на първия банкет по подмярката, който се организира през 2019 година Това оповестиха от Държавен фонд " Земеделие ".

От Разплащателната организация към този момент са изпратили уведомителни писма за показване на документи, нужни за подписване на административните контракти през системата " ИСУН 2020 " на утвърдените 158 нови бенефициери. Кандидатите, които получават опция да подпишат контракти с ДФЗ, би трябвало да показват изискуемите документи в 30-дневен период от приемането им.
Сериозен интерес

До момента по подмярката са подписани 1432 административни контракта. По тях е ангажирана безплатна финансова помощ на обща стойност малко над 42 млн. лева Подписаните контракти са получили оценка не по-малка от 27,47 точки по критериите за допустимост. Голяма част от плановете са в региона на пчеларството, овощарството и трайните насаждения.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
През 2021 година ще започват приеми по още 8 ограничения и подмерки о...

В запаса на утвърдените планове останаха 174 капиталови оферти, за които не доближава финансиране. От тях все още на стадий договаряне са 158 плана, получили оценка до 26,83 точки, според условията. Останалите утвърдени 16 плана, подадени от дребните стопани, ще бъдат финансирани с остатъчния бюджет по подмярката.

Финансовата помощ за един претендент по подмярка 6.3 е безплатна и е до левовата равноценност на 15 000 евро, разпределена на два транша. Първото заплащане е в размер на левовата равноценност на 10 000 евро и се прави след подписване на контракта сред бенефициента и Държавна фирма " Земеделие ". Второто заплащане, в размер на левовата равноценност на 5 000 евро, се превежда след инспекция и откакто се откри правилното осъществяване на бизнес проекта.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР