Още 15 млн. лв. ще получи Българска академия на науките

...
Още 15 млн. лв. ще получи Българска академия на науките
Коментари Харесай

Заради протестите БАН получава още 15 млн.лева

Още 15 млн. лева ще получи Българска академия на науките към бюджета си за следващата година. Парите ще бъдат взети от централния бюджет за научни проучвания. Това разгласи просветителният министър Красимир Вълчев след диалози на премиера Бойко Борисов с протестиращите учени.

"Допълнителните средства ще бъдат разпределени сред институтите в Българска академия на науките на база достиженията им за идната година ", изясни шефът на Българска академия на науките Юлиан Ревалски.

От Българска академия на науките благодариха на Борисов, че намерил време за проблемите им и дадоха обещание да обсъдят преустановяване на митинга си.

Миналата седмица Общото заседание на Българската академия на науките разгласи, че ще организира съвещание на 8 януари 2018 година, на което да разиска и при нужда ще предприеме протестно шествие в централните елементи на София в седмицата от 15 до 19 януари 2018 година, последвано от други протестни дейности. Това разгласи в неделя ръководителят на оперативния щаб на митинга на Българска академия на науките проф. Бойко Георгиев на конференция в постройката на академията, минала под наслов "Повече няма да поносим ".

От Българска академия на науките оповестиха, че екзистенц минимумът, който упорстват да получат от държавния бюджет, е 98 млн. лв. - равнищата от 2009 година, а в бюджета за идната година са планувани 83 млн. лв..

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР