Осемте най-големи медийни компании в САЩ планират да похарчат поне

...
Осемте най-големи медийни компании в САЩ планират да похарчат поне
Коментари Харесай

Стрийминг войните ще струват $ 115 милиарда

Осемте най-големи медийни компании в Съединени американски щати възнамеряват да похарчат най-малко 115 милиарда $ през идната година за нови филми и телевизионни излъчвания.  Така те се стремят да укрепят позициите си на пазара на онлайн кино, който остава недоходоносен за множеството от тях.

Тази оценка е направена от Financial Times въз основа на отчети на фирмите и отзиви на анализатори. Ако в нея  се включат и разноските за лъчение на спортни събития, размерът на вложенията ще нарасне до към 140 милиарда $.

Гигантската инвестиция е планувана макар опасенията, че привличането на нови фенове през 2022 година ще бъде по-трудно след взрива в бранша, провокиран от пандемията през 2020-2021 г.  Но алтернативата наподобява още по-зле — някои стрийминг платформи да останат без фенове. „ Няма връщане обратно “, споделя медийният анализатор Майкъл Нейтансън от Moffett Nathanson. „ Единственият метод да се конкурирате, е да харчите от ден на ден и повече пари за първокласно наличие. “

Инвестицията на Walt Disney в стрийминг наличие може да нарасне с 35-40% през 2022 година, съгласно Morgan Stanley. Разходите на компанията за нова продукция — филми и телевизионни стратегии, се чака да доближат 23 милиарда $, а дружно със спортните права — 33 милиарда $. Това е с 32% повече от съвкупните разноски за наличие, отколкото  през 2021 година и с 65% повече – в сравнение с през 2020 година

Предстоящите стратегии на Disney за 2022 година включват римейк на „ Пинокио “ ​​с Том Ханкс, нов филм, основан на франчайза „ Колите “, и Оби-Уан Кеноби с Юън Макгрегър.  Милиарди долари също ще бъдат изразходвани за наличие от Netflix, ViacomCBS, Fox, Apple, Comcast, WarnerMedia и Amazon.

 „ Голямата вест за 2022 година е какъв брой пари са отделили платформите за наличие. Сумите са просто невероятни “, твърди Джон Слос, сътрудник в адвокатската адвокатска фирма Sloss Eckhouse Dasti Haynes и началник на организацията за набиране на личен състав Cinetic Media.

През последните няколко тримесечия растежът на аудиторията за Netflix и Disney + (услугата за видео стрийминг на Walt Disney), се забави. Ръководителите на Netflix приписват това на закъсненията в производството, свързани с ограничаващите ограничения провокирани от ковид. Този проблем е постоянно срещан в цялата промишленост. Но фактът, че даже водач в промишлеността би трябвало да влага големи суми пари, с цел да пусне нови излъчвания и да бъде в крайник с конкуренцията, кара някои анализатори да се чудят дали онлайн киносалоните би трябвало да се смятат за добър бизнес.

Netflix ще похарчи над $17 милиарда за наличие през идната година;  това е с 25% повече, в сравнение с през 2021 година и с 57% повече, в сравнение с през 2020 година За по-традиционните медийни компании прекосяването от телевизионна и кино продукция към онлайн кино е „ доста разводняване на маржовете на облага “, означават анализаторите в неотдавнашен отчет Morgan Stanley.

„ Пазарът е все по-загрижен, че в края на тази дъга може да няма сандък със злато “, пишат те.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР