Осемкратният световен рали шампион Себастиен Ожие ще участва във всички

...
Осемкратният световен рали шампион Себастиен Ожие ще участва във всички
Коментари Харесай

Ожие ще стартира във всички ралита до края на сезона в Световния рали шампионат

Осемкратният международен рали първенец Себастиен Ожие ще взе участие във всички кръгове до края на сезон 2022 в Световния рали шампионат (WRC). Новината удостовери сямиат той по-рано през днешния ден във видео, оповестено в формалния профил на Тойота в Тиутър.

Както е известно през тази година французинът взе участие в WRC с лимитирана стратегия, като той започва в единствено три от първите 10 ралита за годината. В „ Монте Карло “ през януари Ожие финишира втори зад сънародника си Себастиен Льоб след един колосален двубой, след което отпадна в рали „ Португалия “, а на рали „ Сафари “ в Кения финишира четвърти.

Още преди две седмици бе оповестено, че Ожие ще очаства в рали „ Нова Зеландия “ в края на идната седмица, а първончалните прогнози бяха, че най-вероятно той ще започва и в рали „ Япония “, домашната конкуренция на Тойота. Малко изненадващо обаче французинът взе решението да взе участие и в рали „ Каталуния “, което на практика значи, че Есапека Лапи няма да има повече стартове до края на акцията. Финландецът пилотираше колата на Ожие, когато осемкратният отличник не стартираше.
 Тойота удостовери Ожие за рали „ Нова Зеландия “ Тойота удостовери Ожие за рали „ Нова Зеландия “
Испанското рали „ Каталуния “ ще се организира от 20 до 23 октомври, а рали „ Япония “ ще постави завършек на сезона в Световния рали шампионат сред 10 и 13 ноември. Все още не е ясно дали Льоб, който също е с лимитирана стратегия през този сезон ще има други стартове до края на годината, само че най-вероятно деветкраният първенец няма да взе участие допълнително надпревари в WRC през 2022 година.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР