Осемкратният шампион Роджър Федерер се класира за третия кръг на

...
Осемкратният шампион Роджър Федерер се класира за третия кръг на
Коментари Харесай

ФедЕкспрес мина за под два часа през Ришар Гаске

Осемкратният първенец Роджър Федерер се класира за третия кръг на "Уимбълдън ". Маестрото от Базел се наложи със 7:6(1), 6:1, 6:4 над французина Ришар Гаске за час и 54 минути.

За швейцареца това бе победа номер 19 в 21 мача с Гаске.

Срещата на централния корт стартира доста равностойно и не предполагаше бързата развръзка, която се получи във втория и третия сет. Федерер и Гаске печелеха подаванията си относително елементарно, което докара първата част до тайбрек. В него 39-годишният деец сподели доста по-силна игра и завоюва със 7:1 точки.

Това обезкуражи неговия противник, който стартира кошмарно втория сет и без време се оказа изоставащ с 0:5 преди въпреки всичко да запише почетен гейм.

В третия сет резултатът още веднъж бе еднакъв до 3:3, когато някогашният №1 в света осъществя пробив. Това тотално умъртви интригата в мача, само че в оставащите 3 гейма двамата сътвориха същинско шоу за публиката, като се надпреварваха да вършат атрактивни осъществявания.

В последна сметка до поврат не се стигна, а публиката остана доста удовлетворена от видяното след ювелирните отигравания и на двамата, изключително от бекхенд.

В идващия кръг следва ново шоу за почитателите с присъединяване на носителя на 103 трофеи, защото той ще играе с локалния любим и първа ракета на Англия Камерън Нори, който реализира трисетов триумф над австралиеца Алекс Болт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР