Осемкратният шампион на Уимбълдън Роджър Федерер отпадна на четвъртфиналите на

...
Осемкратният шампион на Уимбълдън Роджър Федерер отпадна на четвъртфиналите на
Коментари Харесай

Поляк отстрани Федерер от "Уимбълдън"

Осемкратният първенец на Уимбълдън Роджър Федерер отпадна на четвъртфиналите на тазгодишното издание на шампионата, откакто загуби от поляка Хуберт Хуркач с 3:6, 6:7(4), 0:6. Федерер, който имаше много проблеми с травми от началото на 2020 година насам, не съумя да се опълчи на 22-годишния Хуркач, който сподели страхотна игра, с цел да победи своя кумир, единствено ден откакто в профил втория подложен в схемата Данийл Медведев.

Полякът, който през днешния ден дебютира на четвъртфинал в шампионатите от Големия шлем, беше доста стабилен в първия сет и не даде нито една опция за пробив на противника си, като в това време съумя да вземе подаването на Федерер един път и да поведе в резултата. Швейцарският маестро отговори уместно при започване на втората част и дръпна с 3-0, след което обаче Хуркач се още веднъж подвигна оборотите и навакса изоставането си, след което се стигна до тайбрек. В него полякът сподели по-добра игра и се наложи със 7-4, което се отрази отрицателно на Федерер и той нямаше отговор за отличната игра на противника си в третия сет, в който носителят на 20 трофеи от Големия шлем не съумя да стигне до нито един гейм.

Статистиката акцентира преимуществото на 14-ия подложен в схемата Хуркач в дуела, траял час и 49 минути игра, като той осъществя 10 аса и общо 36 печеливши удара против 12 непредизвикани неточности. Полякът проби съперника си общо пет пъти и завоюва 79 % от точките на първи сервис.
По този метод Хуркач се класира за първия си полуфинал в шампионатите от Големия шлем, където в петък ще се изправи против италианеца Матео Беретини или Феликс Оже-Алиасим от Канада.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР