Осемдесет милиона европейци никога не са използвали интернет, само 37

...
Осемдесет милиона европейци никога не са използвали интернет, само 37
Коментари Харесай

Само 37% от активната работна сила в Европа има цифрови умения

Осемдесет милиона европейци в никакъв случай не са употребявали интернет, единствено 37 % от дейната работна мощ в Европа имат съществени цифрови умения, сподели еврокомисарят Мария Габриел на лекция във Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи в София, представена от Българска телеграфна агенция.

След 2020 година към 90% от работните места ще изискват такива съществени цифрови умения и познания. 40% от компаниите в Европа споделят какъв брой мъчно им е да намерят фрагменти, през днешния ден в Европа липсват 300 хиляди IT експерти, а до 2020 година те ще бъдат 500 хиляди, уточни Габриел.

Еврокомисарят акцентира, че водещ приоритет за нея са цифровите умения и познания, тъй като, в случай че обществото е квалифицирано, то ще има познания за запазване на персоналните данни, киберхигиена, ще отсява първоизточника на информация, с цел да прави осведомен избор. По думите й концепцията е не всички да станат тесни IT експерти, а оптимален брой хора да придобият съществени цифрови умения.

Тя напомни самодейността за пилотен план " Цифрови благоприятни условия ", оповестена преди седмица, която дава опция за трансграничен стаж с дълготрайност сред 4 и 5 месеца за студенти и преди малко приключили. Желанието на Габриел е за идващия програмен интервал самодейността да стане непрекъсната за всички страни членки.

Българският еврокомисар осведоми, че през януари ще бъде показан нов проект за деяние за цифровите технологии в образованието, в който приоритет ще са преподавателите и интернет връзката в университетите и учебните заведения. Предстои сформирането на експертна група за подправените вести, която да даде определение на понятието и да се предложи общ метод за справяне с казуса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР