Осем цветни инсталации на открито оформят облика на цветното изложение

...
Осем цветни инсталации на открито оформят облика на цветното изложение
Коментари Харесай

Арт инсталации, многообразие от цветя, бонсай и цитруси на „Флора" Бургас



Осем цветни съоръжения навън оформят образа на цветното ревю " Флора " в Бургас, като тематиката е " Изкуство от цветя ". Тази година в него вземат участие 90 компании – производители, вносители на цветя, растителност, култивиран инвентар, арт и био артикули.



В една от главните зали на експоцентъра са аранжирани две гостуващи изложения – част от неповторимите типове на Ботаническата градина на Българска академия на науките. Директорът професор Светлана Николова разяснява. 

" Едната от тях показва етажността в една тропическа гора, с голямото разнообразие от типове. Втората част от експозицията съставлява пустинна растителност ".





Повече от 10 бонсай дръвчета, част от сбирката на Трифон Трифонов от Бонсай студио ТТ също са експонирани в една от главните зали на експоцентъра.

" Представям едни от най-хубавите бонсаи на Балканския полуостров. Има иглолистни, има и широколистни ".



Цитруси от разнообразни елементи на света показва култивиран център в Несебър. Кремена Доклева, разяснява:

" Това тук е конкоат. Този цитрус е доста публикуван на остров Корфу. Там вършат всякакви сладка и ликьори от него. Представяме и общоприетите лимони, мандарини и портокали ".



В обособена зала се показват и майстори занаятчии, които оферират бижута, градинска декорация и други ръчно направени произведения.



По време на „ Флора Бургас “ е планувана и забавна съпътстваща стратегия, която включва събития за феновете цветари, игри и занимания за най-малките гости, а също по този начин и мастър класове за експерти. Изложението продължава до 8-ми май.
Подробностите можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР