Осем села от община Родопи остават без автобуси до Пловдив

...
Осем села от община Родопи остават без автобуси до Пловдив
Коментари Харесай

Осем села от община „Родопи” остават без автобуси до Пловдив утре

Осем села от община „ Родопи ” остават без рейсове до Пловдив на следващия ден. Причината е, че сегашният транспортьор „ Хеброс бус ” не е подписал едностранно контракта и предстоят договаряния с друга компания, която да поеме линията. Поради тази причина през днешния ден също не е имало общински превоз, като хората са били извозвани от кметовете на обитаемоте места или от администрацията на общината. Очаква се на 5 декември казусът да бъде решен и графикът по всички линии да се извършва.
Прочетете още
Ето и формалното известие от общината:

От името на община „ Родопи “ се обръщаме с апел към жителите на селата Цалапица, Златитрап, Брестовица, Бойково, Дедово, Лилково, Ситово и Скобелево.

Както ви информирахме, договорът със настоящия транспортьор „ Хеброс бус “ не беше подписан едностранно от негова страна, което наложи незабавни договаряния в почивните дни от страна на община „ Родопи “.

Утре, 4.12.2023 година, следва договаряне и сключване на съглашение с новия транспортьор по линиите Пловдив-Цалапица, Пловдив-Златитрап-Брестовица и към високопланинските села.

Поради непредвидените условия за утрешния ден жителите на тези обитаеми места би трябвало сами да провеждат превоза си до регионалния град.

Имаме уверението от страна на новата фирма-превозвач, че от ВТОРНИК, 5.12., ще бъде възобновена транспортната скица по същия график, маршрут и съществуващите все още спирки.

През неделния ден община „ Родопи “ обезпечи длъжностен превоз за транспортиране на пасажерите от засегнатите обитаеми места.

Община „ Родопи “ ще упорства да се вземат съществени ограничения против превозвача „ Хеброс бус “, който се явява монополист в Пловдивска област. Той е поел най-вече линии от регионалната транспортна скица, само че не съумява да ги обслужва.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР