Осем от 14-те пингвина в ирландски аквариум живеят в еднополови

...
Осем от 14-те пингвина в ирландски аквариум живеят в еднополови
Коментари Харесай

Повече от половината пингвини в ирландски аквариум вече са в еднополови двойки

Осем от 14-те пингвина в ирландски аквариум живеят в еднополови двойки, заяви в. "Дейли мейл ".

Те са разпределени поравно в две мъжки двойки и две женски.

При пингвините е невероятно да бъде друг женски от мъжки по половите органи. Специалистите схващат, че двойките са еднополови, когато не основат поколение. Ухажването се състои в това избралите се за сътрудници да си носят камъни, които се употребяват за създаване на гнездо.

Преди пет години в аквариума "Дингъл " в графство Кери има единствено една гей двойка измежду пингвините - Пенелопи и Мисти. Броят им стремително нараства, откакто в Ирландия позволяват еднополовите бракове през 2015 година Как ли птиците са разбрали за смяната в закона?

Според проучване от 2010 година пингвините демонстрират интерес към представител на своя пол, когато са самотни или тъй като не могат да разграничат мъжки от женски. Флиртовете сред мъжките могат да се дължат и на високи равнища тестостерон в колонията.

Известни са случаи женски пингвини да отглеждат дружно пиленца след краткотрайна връзка с мъжки сътрудник. Еднополови двойки са се грижели за пингвинчета в няколко зоологически градини, да вземем за пример в Берлин и в Ню Йорк.

При двуполовите двойки мъжките и женските пинвини поделят родителските отговорности 50 на 50 и няма разлика в ролята, за разлика от бозайниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР