Осем медици ще бъдат изправени пред аржентински съд по обвинения

...
Осем медици ще бъдат изправени пред аржентински съд по обвинения
Коментари Харесай

Осем медици, лекували Диего Марадона, отиват на съд -

Осем медици ще бъдат изправени пред аржентински съд по обвинявания в непредумишлено ликвидиране на футболната легенда Диего Марадона, оповестиха Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция. 

Аржентинският съд в град Сан Исидро удостовери началото на дело против лекарите. В края на 2021 година прокуратурата внесе в съда делото за на международния първенец с отбора на Аржентина. 

Подсъдимите, измежду които неврохирургът на Марадона Леополдо Луке, психиатърът Астана Косачев и психологът Карлос Диас, са застрашени от 8 до 25 години затвор. Разследването на прокуратурата се концентрира върху случилото се по време на лекуването вкъщи, където някогашният футболист умря на 25 ноември 2020 година.

Той е там от 11 ноември след мозъчна интервенция на субдурален хематом. 

Според показанията, които прокуратурата е съумяла да получи от хора, посетили къщата на Марадона, мястото на престоя му не е отговарял на стандартите за грижи след тежка интервенция. 

Диего Марадона умря предходната година на 60-годишна възраст от сърдечен удар, следваща реакция от интервенция на мозъка. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР