Осем любопитни факти за едно от най-интимните действия между двойките

...
Осем любопитни факти за едно от най-интимните действия между двойките
Коментари Харесай

Ето 8 любопитни факта за целувките

Осем любопитни обстоятелства за едно от най-интимните дейности сред двойките - целувките.

1. Целувките са потребни за здравето
Чрез размяната на бактерии целувката влияе сходно на имунизация. Защитните кафези в кръвта се активизират и имунната система укрепва.

2. Целуването изгаря калории
Страстните целувки покачват кръвното налягане и форсират пулса. Така се подтиква кръвообращението и обмяната на веществата. Според австрийско изследване при целуване се изгарят толкоз калории, колкото при 100 метра джогинг. При изискване, че целуването продължава най-малко 10 минути.

3. Целуването разхубавява
При целувка се напрягат 30 мускула на лицето и врата. Така кожата се опъва и оросява по-добре. Резултатът: лъчезарен загар и по-малко бръчки.

4. Целуването разрешено
През целия си живот човек дава и получава към 100 000 целувки.

5. Световен връх за най-дълга целувка
Най-дългата целувка в света е траяла 58 часа, 35 минути и 58 секунди. Рекордът бил подложен през февруари 2013 година от брачни сътрудници от Тайланд, които за това време не отлепили устни един от различен.

6. Правилната стойка
Две трети от хората обръщат главата си надясно по време на целувка. Освен това множеството си затварят очите. Причината е доста елементарна, само че за жалост не изключително сантиментална. Според учени от университета „ Роял Холуей “ в Англия човек не може да се концентрира по едно и също време върху вкусови и зрителни чувства или най-малко му е мъчно, написа уеб страницата obekti.bg. Следователно когато „ работят “ очите ни, осезанието ни е понижено. Изводът: в случай че някой ви целува с отворени очи, най-вероятно не е толкоз вманиачен по вас.  

7. Най-добрите целувачи
Според едно европейско изследване французите се целуват най-хубаво, следвани от испанците, шведите и италианците. Немските мъже заемат последните места дружно с холандците, гърците и португалците.

8. Целуването неразрешено
В щата Мичиган е неразрешено със закон мъжът да целува жена си в неделя, Господния ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР