Осем години преди да стане най-младият избран президент на САЩ,

...
Осем години преди да стане най-младият избран президент на САЩ,
Коментари Харесай

Бляскавата сватба на Джаки и Джон Кенеди

Осем години преди да стане най-младият определен президент на Съединени американски щати, Джон Ф. Кенеди е просто едно момче, което се дами за момиче в Нюпорт, Роуд Айлънд. Е, не напълно. Жаклин Бувие е родена в елитно нюйоркско семейство, а Кенеди е младият хубав сенатор на Масачузетс, правоприемник на една от най-известните политически династии.

Двамата се срещат на празненство в Джорджтаун и се влюбват незабавно. По това време някогашната дебютантка работи във вестник Washington Herald като " момиче с фотографска камера ". Две години по-късно Джон предлага брак на Жаклин с пръстен от Van Cleef & Arples, на който блестят 2,88-каратов елмаз и 2,84-каратов емералд.



Сватбата на Кенеди е събитието на сезона за висшите американски кръгове. Повече от 800 души, в това число сенатори, дипломати и всевъзможни наследници на благороднически семейства се събират в църквата " Св. Мери " на 12 септември 1953 година, с цел да участват на церемонията.

 

Джаки е облечена в цвят слонова кост – копринена рокля с портретно деколте и буфан пола, дизайн на цветнокожата дизайнерка Ан Лоу. Тук разтварям една дребна скоба, с цел да загатна напълно в резюме, че в тези времена на расова сегрегация геният на Ан Лоу бил еднообразно издирван и от висшите обществени кръгове, и от холивудските звезди, единствено че я наричали " най-добре защитаваната загадка на висшето общество ".

Роклята на Джаки се състои от 50 ярда тъкан и воал от розова дантела. Целият свят е изцяло замаян от типа ѝ и от този миг двойката Кенеди придобива кралски статут в очите на елементарните хора. Джаки обаче не е била напълно удовлетворена от избора си на рокля – представяла си я по-издължена.



Разбира се, събитието въобще не минава безпрепятствено, като най-шоковият миг е дали въобще ще има рокля. Една седмица преди сватбата в студиото на Лоу се спукват тръби и пространствата се наводняват, което унищожава освен роклята на Джаки, само че и тези на 11-те ѝ шаферки. Следва денонощен труд на дизайнера и екипа, с цел да ушият нови. Булката е съпроводена до олтара от втория си татко, Хю Д. Аукинклъс. Сестра ѝ Лий е кума, а доведената ѝ сестра Нина е основната шаферка. Сестрата на младоженеца, Джийн, и снаха му Етъл също са част от церемонията. Епископът на Бостън венчава Джаки и Джон, а кулминационната точка на церемонята е моментът, в който прочита персонално обръщение от Папа Пий XII. Извън църквата навалица от няколко хиляди души чака да зърне младоженците.

Приемът е в " Хамърсмит Фарм ", 300-акровото имение на майката на булката. Там участват над 400 посетители, посрещането на които лишава към три часа на младоженците. Традиционният обяд е al fresco, а новото семейство танцува първия си танц на " Ожених се за ангел " на Майер Дейвис и неговия оркестър.



Краят на сватбата е същински театър – гостите са обсипани с конфети от розови листенца и ориз. Оттам Джон и Джаки отлитат за Акапулко (Мексико) за медения си месец.





По материал от Vogue.com
Сватбен сезон
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР