Осем дни след началото на войната между Израел и Хамас

...
Осем дни след началото на войната между Израел и Хамас
Коментари Харесай

Молитва за мир в Софийската синагога и съпричастност към жертвите в Израел

Осем дни след началото на войната сред Израел и " Хамас " Организацията на евреите в България " Шалом " провежда молитва за мир. Инициативата е проведена взаимно с Централния израилтянски нравствен съвет, Федерацията на ционистите в България, Организацията на приятелите на Израел в България " Негев " и Офиса на Американския еврейски комитет в България.

 

Събитието е отклик на еврейската общественост в България и всички другари на Израел и е ориентирано към изложение на взаимност и съпричастност към жертвите и техните фамилии. То е апел за мир в района след невижданата терористична офанзива против Израел на 7 октомври, прибавят уредниците.

 

" Използвам случая да благодаря на българския народ, на политиците и общественици, които показаха своята безусловна поддръжка към народа на Израел и остро осъдиха терористичното нахлуване през предходната седмица ", съобщи Александър Оскар - ръководител на " Шалом ".

 

Президентът Румен Радев към този момент съобщи, че в спора сред Израел и Хамас Организация на обединените нации и интернационалната общественост би трябвало да намерят път към деескалация, защото спорът има капацитет за по-мащабна дестабилизация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР