Ако бъде осъден, Шамарин може да получи до 15 г.

...
Ако бъде осъден, Шамарин може да получи до 15 г.
Коментари Харесай

Арестуван е зам.-началникът на руския Генщаб за подкуп, грози го ...

Ако бъде наказан, Шамарин може да получи до 15 година отнемане от независимост.

 

Шамарин е на тази служба от 2021 година, а работи в структурите за връзка на армията от 1992 година Награден е с медал " За заслуги към отечеството ", втора степен.

 

Официален коментар по задържането няма. Влиятелният Z-Телеграм канал " Рибар ", който е непосредствен до съветското МО, обаче удостовери информацията и напомни, че предшественикът на Шамарин - Халил Арсланов е бил задържан още през 2020 година, само че следствените дейности не престават и до момента.

 

" Претенциите към ръководството са доста: от 2013 година е осъществен доста дребен % от научно-изследователските и конструкторските инициативи. А това са значително пари. Разходи имаше, резултати - не. Към Шамарин претенциите са, че е подправял отчетите, с цел да наподобява всичко прелестно, както и че е вземал голословни организационни решения, които вредят на връзките в армията. Ако се прибавят и многочислените " фалшификации " на сякаш подготвени артикули, които бяха меко казано неефективни, неуместните въпроси стават доста... Всички тези придвижвания започнаха след колегията на МО: да, няма лов на вещици, само че има одит ", написа той.

 

Това не е първият почитан съветски боен, който е задържан и упрекнат в заграбване на големи суми. В ареста са зам.мистърът на защитата Тимур Иванов и началникът на ръководството на фрагментите към МО генерал-лейтенант Юрий Кузнецов. На 17 май за шикалкавене бе задържан и някогашният командващ 58-а войска на Южния боен окръг Иван Попов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР