Осем автобуса на германската полиция за борба с безредиците подпалени

...
Осем автобуса на германската полиция за борба с безредиците подпалени
Коментари Харесай

Преди срещата на върхна на Г-7 в Мюнхен подпалиха 8 автобуса на германската полиция

Осем рейса на немската полиция за битка с безредиците подпалени в Мюнхен само четири дни преди срещата на върха на Г-7, която ще се организира в баварския курорт Шлос Елмау, заяви ДПА.

Превозните средства са били паркирани пред хотел, в който са отседнали служители на реда, преди да бъдат изпратени на мястото на срещата. Има съмнение, че става дума за палеж, споделиха от мюнхенската полиция, представена от Българска телеграфна агенция.

Никой не е потърпевш при случая.

Новината идва два дни, откакто министърът на вътрешните работи Нанси Фезер съобщи, че не се чакат съществени вълнения по време на срещата на върха.

Франц Хаселбек от протестното обединяване " Спрете Г7 Елмау " се разграничи от случая, като съобщи, че придвижването се афишира за кротичък митинг.

Полицейското търсене на възможни причинители, в това число с хеликоптер, в началото е било несполучливо, съобщи представител на полицията.

По-рано тази седмица незнайни причинители започнаха непозволени дейности във връзка с електрически разпределителни кутии, ситуирани в периметъра за сигурност към мястото на осъществяване на срещата на върха

Държавните и държавните ръководители на Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция, Италия, Япония и Канада ще се съберат в курортния град от 26 до 28 юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР