Осъзнавайки, че войната на НАТО с Русия вероятно ще завърши

...
Осъзнавайки, че войната на НАТО с Русия вероятно ще завърши
Коментари Харесай

Паникьосана империя се опитва да направи на Русия оферта, която не може да откаже

Осъзнавайки, че войната на НАТО с Русия евентуално ще приключи неподходящо, Съединени американски щати пробват оферта за излизане. Но за какво Москва би трябвало да приема косвените оферти съществено, изключително в навечерието на новото си военно нахлуване и до момента в който е на печелившото място?

Онези зад трона в никакъв случай не са по-опасни, в сравнение с когато са с тил към стената.

Мощта им бързо се изплъзва: Военно, посредством прогресивното оскърбление на НАТО в Украйна; от финансова позиция по-скоро рано или късно по-голямата част от Глобалния Юг няма да желае да има нищо общо с валутата на банкрутирал излъган гигант; политически, световното болшинство подхваща решителни стъпки, с цел да спре да се подчинява на хищно, дискредитирано, де факто малцинство.

Така че в този момент тези зад трона заговорничат най-малко да се опитат да забавят настъпващото злополучие на военния фронт.

Както беше доказано от почитан източник в Съединени американски щати, нова инструкция за НАТО против Русия в Украйна беше предадена на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Блинкен, от позиция на действителната власт, не е нищо друго с изключение на делегат на неоконсерваторите на Строс и неолибералите, които в действителност управляват външната политика на Съединени американски щати.

Държавният секретар беше инструктиран да съобщи новата инструкция - нещо като обръщение до Кремъл - посредством главните печатни медии, което беше оповестено неотложно от Washington Post.

В елитното разделяне на труда на мейнстрийм медиите в Съединени американски щати New York Times е доста покрай Държавния департамент, а Washington Post до Централно разузнавателно управление на САЩ. В този случай обаче директивата беше прекомерно значима и трябваше да бъде предадена от протокола в имперската столица. Беше оповестена като авторска колонка (зад платена стена).

Новото тук е, че за първи път от началото на съветската специфична военна интервенция (СВО) в Украйна през февруари 2022 година, американците в действителност оферират вид на класическото „ предложение, което не можете да откажете “, в това число някои отстъпки, които може да задоволят императивите за сигурност на Русия.

Най-важното е, че предлагането на Съединени американски щати изцяло заобикаля Киев, като още един път удостоверява, че това е война против Русия, водена от Империята и нейните прислужници в НАТО – с украинците като просто разходни проксита.

Моля, не преминавайте в атака “

Базираният в Москва сътрудник на Washington Post от остарялата школа Джон Хелмър даде значима услуга, предлагайки цялостния текст на офертата на Блинкен, несъмнено, обширно редактиран, с цел да включва фантастични понятия като „ оръжията на Съединени американски щати оказват помощ за пулверизирането (унищожаването, бел.р.) на нашественическата мощ на Путин “ и достойното за смут пояснение: „ С други думи, Русия не би трябвало да е подготвена за отмора, прегрупиране и офанзива. “

Съобщението от Вашингтон може на пръв взор да сътвори усещането, че Съединени американски щати ще признаят съветския надзор над Крим, Донбас, Запорожие и Херсон – „ сухопътния мост, който свързва Крим и Русия “ – като приключен факт.

Украйна ще има демилитаризиран статут, а разполагането на ракети HIMARS и танкове Leopard и Abrams ще бъде лимитирано до Западна Украйна, непокътнато като „ възпиращ фактор против по-нататъшни съветски офанзиви “.

Това, което може да е било препоръчано, в много смътни термини, в действителност е делене на Украйна, в това число демилитаризирана зона, в подмяна на това съветският общоприет щаб да анулира своята към момента незнайна атака от 2023 година, която може да бъде толкоз опустошително, колкото спирането на достъпа на Киев до Черно море и/или спиране на доставките на оръжия на НАТО през полската граница.

Предложението на Съединени американски щати се дефинира като път към „ обективен и дълготраен мир, който поддържа териториалната целокупност на Украйна “. Е, в действителност не. Това просто няма да бъде една крупна Украйна и Киев може даже да резервира тези западни земи, които Полша умира да погълне.

Споменава се и опцията за директна договорка сред Вашингтон и Москва за „ възможен следвоенен боен баланс “, в това число липса на участие на Украйна в НАТО. Що се отнася до самата Украйна, американците наподобява имат вяра, че тя ще бъде „ мощна, некорумпирана стопанска система с участие в Европейския съюз “.

Каквото и да е останало скъпо в Украйна, към този момент е погълнато освен от нейната монументално корумпирана олигархия, само че най-много от вложители и спекуланти от сорта на BlackRock.

Разнообразни корпоративни лешояди просто не могат да си разрешат да изгубят украинските пристанища за експорт на зърно, както и изискванията на комерсиалното съглашение, контрактувани с Европейски Съюз преди войната. И те са ужасени, че съветската атака може да превземе Одеса, основното морско пристанище и транспортен център на Черно море – което ще остави Украйна без изход на море.

Няма никакви доказателства, че съветският президент Владимир Путин и целият съветски Съвет за сигурност – в това число неговият секретар Николай Патрушев и заместник-председателят Дмитрий Медведев – имат съображение да имат вяра в нещо, идващо от американската върхушка, изключително посредством елементарни прислужници като Блинкен и Washington Post.

В края на краищата Ставката – псевдоним за висшето командване на съветските въоръжени сили – счита американците за „ неспособни да се спогодят “, даже когато предлагането е в писмен тип.

Това върви и приказва като обезверен гамбит на Съединени американски щати да забавят всичко и да показват малко моркови на Москва с вярата да отсрочат или даже да анулират плануваната атака за идващите няколко месеца.

Дори дисиденти от остарялата школа, вашингтонски оперативни чиновници – които не са обвързани с неоконсервативната щраусовска вселена – се обзалагат, че гамбитът ще бъде неправилен бургер: в режим на класическа „ стратегическа двоякост “ руснаците ще продължат със декларирания си блян за демилитаризация, денацификация и деелектризация, и ще „ спрат “ когато и да е и на всички места, където намерят за добре на изток от Днепър. Или оттатък.

Какво в действителност желае Дълбоката страна

Амбициите на Вашингтон в тази всъщност война сред НАТО и Русия надвишават Украйна. И ние даже не приказваме за попречване на евразийски съюз Русия-Китай-Германия или призрачен сън за равностойни конкуренти; дано се придържаме към прозаичните въпроси на украинското полесражение.

Ключовите „ рекомендации “ – военни, стопански, политически, дипломатически – бяха в детайли разказани в стратегически документ на Атлантическия съвет в края на предходната година.

А в различен, под името „ Военен сюжет 1: Войната продължава в настоящето си движение “, намираме политиката на Щраус за неоконсерваториите изцяло изложена.

Всичко е тук: от „ ориентиране на поддръжка и прехвърляния на военна помощ към Киев, задоволителни, с цел да му разрешат да завоюва “ до „ увеличение на смъртоносността на трансферираната военна помощ, с цел да включва изтребители, които биха разрешили на Украйна да управлява въздушното си пространство и да нападна съветските сили в него; и ракетна технология с задоволителен обсег, с цел да доближи съветска територия ".

От образование на украинската войска „ да употребява западни оръжия, електронна война и нападателни и отбранителни кибер качества и безпроблемно консолидиране на новобранци в службата “ до подсилване на „ защитата на фронтовата линия, покрай региона на Донбас “, в това число „ бойна подготовка фокусирайки се върху нередовните военни дейности.

Добавено към „ налагането на вторични наказания на всички субекти, които вършат бизнес с Кремъл “, стигаме, несъмнено, до Майката на всички грабежи: „ Конфискувайте 300-те милиарда $, които съветската страна държи в задгранични сметки в Съединените щати и Европейски Съюз, и използвайте арестуваните пари, с цел да финансирате реорганизация (на Украйна, б.р.). "

Реорганизацията на СВО с Путин, началника на Генералния щаб Валери Герасимов и военачалник Армагедон в техните нови, засилени функции проваля всички тези комплицирани проекти.

Щраусианците в този момент са в дълбока суматоха. Дори номер две на Блинкен, русофобската войнолюбива Виктория „ по дяволите на Европейски Съюз “ Нюланд, призна пред Сената на Съединени американски щати, че няма да има танкове Abrams на бойното поле преди пролетта (реалистично, единствено през 2024 г.).

Тя също по този начин даде обещание да „ облекчи глобите “, в случай че Москва „ се върне към договарянията “. Тези договаряния бяха провалени от самите американци в Истанбул напролет на 2022 година

Нюланд също прикани руснаците да „ изтеглят войските си “. Е, това най-малко предлага някакво комично облекчение спрямо суматохата, струяща от „ предлагането, което не можете да откажете “ на Блинкен. Очаквайте отговора на Русия, който е не-отговарящ.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР