Осъждам войната каквато и да е. Няма да забравя никога

...
Осъждам войната каквато и да е. Няма да забравя никога
Коментари Харесай

Ген. Атанас Самандов: Политиците не си свършиха работата, не заложиха на дипломацията

" Осъждам войната каквато и да е. Няма да не помни в никакъв случай с каква ненавист и с какъв упрек ме гледаха бащите на нашите сътрудници , които дойдоха на 30 декември 2012 година от Кербала и в деня преди Нова година трябваше да ги погребем. Войната е неприятна за тези, които водят война, само че и за хората и за мястото, където се организира тя. Държавниците и политиците в последно време не си свършиха работата, не заложиха на дипломацията, а на икономическата война, на глобите и на войната ". 

Това разяснява пред БНР ген. Атанас Самандов. До 2014 година той беше командващ на Съвместното командване на силите, бил е на задачи в Ирак и в Афганистан, а по-късно секретар по защитата на президента Росен Плевнелиев в интервала 2014 - 2016 година. 

По думите му,  когато има война, би трябвало да се показват и двете страни, също така се организират психически интервенции

" В България се показва едната позиция. България също има поделение за психически интервенции ". 

В предаването " 12+3 " ген. Самандов добави, че  съветското управление си дава ясна визия, че в случай че разбие инфраструктурата и в случай че убие доста цивилни, ще сътвори въодушевление против себе си , " по тази причина разчита на високоточните оръжия и ракетните удари ". 

" Не чакам спорът да излезе отвън границите на Украйна. НАТО играе доста внимателно. Всеки знае, че победител в една такава война няма да има. Ще страдаме от икономическите наказания. Всички. Би трябвало да се седне и по пътя на дипломацията да се решат въпросите ". 

Прогнозата му е, че спорът " ще привърши до края на месеца ". Според него е нецелесъобразно да се пращат муниции и въоръжение към Украйна , " тъй като по този начин ще се поддържа спора ". 

Интервюто с ген. Атанас Самандов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР