Осъдиха на година затвор 29-годишна жена шофирала пияна открадната кола,

...
Осъдиха на година затвор 29-годишна жена шофирала пияна открадната кола,
Коментари Харесай

Изпращат в затвора пияна шофьорка, блъснала патрулка с крадена кола

Осъдиха на година затвор 29-годишна жена карала пияна открадната кола, с която блъснала патрулка в Плевен. Това оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата в града.

Пред съда подсъдимата е признала виновността си.

Случаят е от 11 юли, когато в ранните часове на деня Г.Н. е карала откраднат от нея автомобил, откакто е използвала алкохол. Последователно е предизвикала две произшествия с вреди по два автомобила в квартал " Сторгозия " в Плевен и е избягала.

След подаден сигнал патрулен автомобил е направил опит да спре колата й., само че тя не се подчинила на подадени звукови и светлинни сигнали. Преследвана е от три патрулки, една от които по време на гонката препречила пътя на извършителката. Г.Н. още веднъж не е спряла и се врязала в патрулния автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били чиновници на Второ районно ръководство в Плевен. На служителите на реда са породени леки телесни повреди.

Установено е, че Г.Н. е карала с 3.77 промила централизация на алкохол в кръвта. Тя е и недееспособен лидер. Нанесените имуществени вреди са за над 15 хиляди лв.. 

Постановената присъда не е дефинитивна. Тя предстои на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Велико Търново в петнадесетдневен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР